دسته بندی | پاورپوینت |
بازدید ها | 2 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 958 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 41 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 41 صفحه
به نام خدا به نام خدا
بیماریهای منتقله از راه آب و غذا
بوتولیسم تعریف بیماری :
بوتولیسم عبارت است از یک نوع مسمومیت غذایی جدی ولی غیر مسری که معمولاً در اثر خوردن غذای آلوده به سمی که شدیداً دستگاه عصبی را متأثر میسازد، رخ میدهد.
. سه نوع بوتولیسم وجود دارد :
بوتولیسم منتقله با غذا ( بوتولیسم کلاسیک ) زخم بوتولیسم و بوتولیسم روده ای ( بالغین و نوزادان ) . محل تولید سم بوتولیسم در اشکال فوق متفاوت است ولی در هر سه شکل بیماری فلج شل ، که نتیجه تأثیر سم بر روی نورون های عصبی است ، ایجاد می شود . بوتولیسم غذایی:
یک مسمومیت شدید است که در اثر خوردن سم بوتولیسم با غذا به وجود می آید . بیماری با نشانه های ضایعات حاد و دو طرف اعصاب جمجمه و ضعف یا فلج پایین رونده آنها تظاهر می یابد . مشکل بینایی ( تار بینی یا دو بینی )، اشکال در بلع و خشکی دهان اولین شکایتهای بیمار است . در دنباله این نشانه ها در حالی که بیمار هوشیار است ممکن است فلج شل دو طرفه پائین رونده به وجود آید . در مراحل اولیه بیماری ممکن است استفراغ ، یبوست و یا اسهال نیز دیده شود . معمولاً تب دیده نمی شود. و بهبودی ممکن است برای ماهها طول بکشد .
علائم شایع
علایم زیر معمولاً 36-18 ساعت پس از خوردن غذای آلوده رخ میدهند: تار شدن دید، یا دو تا دیدن افتادن پلکهای چشم خشک شدن دهان خورده خورده صحبت کردن مشکل در قورت دادن غذا یا مایعات استفراغ و اسهال ضعف دستها یا پاها، که نهایتاً ممکن است به فلج نیز بیانجامد. تب وجود ندارد. تواناییهای ذهنی دچار اختلال نمیشوند.
علایم زیر در شیرخواران رخ میدهند: یبوست شدید گریه ضعیف ناتوانی در مکیدن پستان مادر
علل بیماری
عفونت غذاها (عمدتاً کنسروی)، با باکتری کلستریدیوم بوتولینوم. این باکتری در غذای آلوده یا خوب پخته نشده رشد میکند. با رشد این باکتری در غذا، سم قدرتمندی تولید و ترشح میشود که توانایی جذب از دستگاه گوارش و گسترش به دستگاه عصبی مرکزی را دارد.
غذاهایی که با باعث بوتولیسم شوند :
سبزیجات و میوههایی که در خانه کنسرو میشوند، ماهی، گوشت، سوسیس خوب پخته نشده، گوشت دوده داده و محصولات لبنی در شیرخواران زیر یک سال، عسل خام یا سایر غذاهای پخته نشده ممکن است باعث بوتولیسم شوند. این باکتری امکان دارد زخم را نیز آلوده سازد و سم ترشح کند. عوامل افزایشدهنده خطر
شیرخواران
کنسروهای خانگی. به خصوص باید مراقب باقلا و لوبیای سبز بود. پیشگیری
اگر قسمتی از قوطی کنسرو بیرون زده است، یا اینکه محتویات آن رنگ یا بوی عجیبی دارند، اصلاً لب به آن نزنید. هیچگاه غذایی که قطعاً مشخص نیست خوب پخته یا کنسرو شده است را نخورید. هیچگاه به شیرخواران غذای حاوی عسل را برای ضد سرفه ندهید. جوشاندن غذا میتواند از بوتولیسم پیشگیری کند. اگر مشکوک به بوتولیسم هستید، با مرکز بهداشت نزدیک محل خود تماس بگیرید. در صورت قطعی شدن مسأله، باید از طریق رسانهها اطلاعرسانی کرد و غذاهای آلوده را نیز از مغازهها جمعآوری نمود.
عواقب مورد انتظار
با اقدام فوری، پیامد بیماری خوب است. هر چه قدر مقدار سم ورودی بیشتر باشد، علایم زودتر آغاز میشوند و وضعیت بیمار نیز خطرناکتر خواهد بود. میزان کلی مرگومیر 25%-10% است. عوارض احتمالی
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.