دسته بندی | پاورپوینت |
بازدید ها | 3 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 200 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 35 صفحه
1 جهانی شدن و شهرجان رنای شورت-یونگ هیون کیم 2 جهانی شدن(Globalization) جهانی شدن به معنای یکپارچه شدن جهان در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ارتباطی و حذف مرزهای مصنوعی و قراردادی است.
بنابراین ضمن تغییر و تحولات اجتماعی از مقیاس محلی به جهانی سرنوشت تمامی بخش های کره زمین از طریق شبکه و پیوندهای وابسته به هم و نفوذ و ارتباط متقابل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی فراسوی مرزها به هم گره خورده است. 3 جهانشهرها(Cosmopolises) جهانشهرها پدیده هایی هستند که مراکز تولید و مصرف و خدمات محلی تابع را در یک شبکه جهانی منسجم به هم مرتبط ساخته اند. این شهرها به سبب جریانهایی که از آنها می گذرد؛ ثروت، کنترل و قدرت را در خود متمرکز و جمع کرده و حفظ می کنند. 4 جهان گرایی (Globalism) جهان گرایی دو بخش به هم پیوسته دارد:
فرایند جهانی شدن : (اقتصادی، فرهنگی و سیاسی)
با ظهور مقوله جهان گرایی، جهانی شدن در حوزه هایی چون رسانه جمعی، تجارت و داد وستد، امور مالی و روشنفکری، به شکل یک اصطلاح بسیار متداول درآمده است. 5 جهانی شدن(Globalization) سه حالت مرتبط با جهانی شدن :
جهانی شدن اقتصادی : (اقتصاد جهانی واحد)
جهانی شدن فرهنگی : (فرهنگ جهانی واحد)
جهانی شدن سیاسی : (سیاست جهانی واحد) 6 جهانی شدن اقتصادی اقتصاد جهانی از طریق تولید جهانی و بازارهای جهانی و بویژه در اثر سرمایه گذاریهای جهانی عالمگیر شده است. جهانی شدن با قدرت انتقال پذیری گسترده سرمایه است که مرزهای ملی را در می نوردد. 7 جهانی شدن اقتصادی و شهر سه نیروی اصلی جهانی شدن اقتصادی عبارتند از:
نظام مالی جهانی
اقتصاد جهانی
خدمات و شبکه جهانی ارتباط از راه دور 8 سیستم شهری جهانی اسمیت و تایمبرلیک دو راهبرد غالب در طراحی سیستم شهری جهانی را توصیف می کنند:
راهبردهای انتسابی (انحصاری)
راهبرد ارتباطی 9 سیستم شهری جهانی راهبرد های انتسابی (انحصاری):شامل رتبه بندی شهرها با استفاده از کارکرد و خصلت شهرهای خاصی می شود، مثلا تعداد دفاتر مرکزی بنگاههای چند ملیتی
راهبرد های ارتباطی: بر تعامل میان شهرها تمرکز می کند تا بدینوسیله مجموعه ای از گروههای موجود در شبکه شهری جهانی را مشخص نماید. 10 شهرهای جهانی شهرهای جهانی نقاط مرکزی شبکه جهانی محسوب می شوند. اصطلاح «شهرهای جهانی» برای اولین بار از طرف پاتریک گدس، در سال 1915 مطرح شد.او این شهرها را به عنوان مکانهایی که در آنها، تجارت جهانی انجام می شود، تعریف نمود.این تعریف به عنوان یک توصیف عمومی، در نوع خود بی نظیر است. 11 قطبی شدن اجتماعی : برندگان و بازندگان فریدمن و ولف (1982)، در فرضیه جهانی شهر جهانی خود، قطبی شدن اجتماعی را از نتایج اصلی افزایش شدید تولید سرمایه و مهاجرتهای بزرگ مقیاس کارگران خارجی در شهرهای جهانی، تعریف کرده اند.
ساسکیاسان اظهار می کند که تغییرات ایجاد شده از امور تولیدی به خدمات، از اواسط دهه 1970 باعث ایجاد شکاف و فاصله عمیقی در رفاه میان طبقات شده است. 12 جهانی شدن فرهنگی جابجایی روزافزون افراد، کالاها، سرمایه و اطلاعات، کره زمین را جهانی نموده است. فرهنگ در حوزه قومیت، زبان و مذهب، بطور سنتی با مکانهای معینی در ارتباط بوده است. برای نمونه ژاپنی ها در ژاپن، اسپانیولی ها در امریکای لاتین و مسلمانان در خاورمیانه قابل ذکر می باشند. به محض اینکه جریان های جهانی فرهنگ طی چند دهه گذشته فزونی گرفت، پیدا کردن اشکال فرهنگی بکر که بطور کامل ویژه منطقه خاصی باشند، مشکل شده است. در واقع ویژگی های فرهنگی از شکل منطقه ای خارج شده است. 13 جهانی شدن فرهنگی از طریق جریان ایده ها، اطلاعات، اعتقادات، ارزشها و سلیقه های همگانی و جهانی، یک فرهنگ جهانی شد
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.