دسته بندی | پزشکی |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1883 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 42 |
مهمترین علامت درد و خونریزی از رکتوم است
سایر عوارض شایع این اختلالات پرولاپس ، همورئید، ترشح از مقعد، خارش ، تورم و زخم و یبوست است.
.خون قرمز روشن از رکتوم نشانه ضایعات کولون چپ یا انورکتال است
.وجود خون روی دستمال توالت به دلیل بیماری اطراف مقعد است
.خون مخلوط با مدفوع نشانه به نفع بیماری های التهابی روده است
.خونریزی قطره قطره در همورئید وجود دارد
علایم شایع
تورم (در آبسههای سطحی )
درد به هنگام لمس راست روده
تب و دیگر علایم جدیتر در مورد آبسههای عمقیتر
درد ضرباندار
درد به هنگام اجابت مزاج
یافتههاى بالینى
- آبسههاى سطحى بیشترین درد را ایجاد مىکنند که این درد با نشستن و راهرفتن مرتبط است ولى لزوماً با اجابت مزاج ارتباطى ندارد .همچنین تورم قرمزی وحساسیت درلمس قابل مشاهده است.
- آبسههاى عمقىتر ممکن است باعث سپسیس سیستمیک و درد شدید درقسمت پایین شکم وتب شوند، ولى درد موضعى آنها شدید نمی باشد.
- آبسههاى لگنى – رکتال فوقانى ممکن است باعث درد اندک یا عدم بروز هیچ نشانهاى شود و مىتوانند با درد پائین شکم و تب بدون منشاء مشخص همراه باشند.
آبسههائى که خودبهخود پاره مىشوند یا بدون برداشتن ارتباط فیستولى آنها درناژ مىگردند، تا زمانىکه علت زمینهاى از بین نرود، بهطور مکرر عود خواهند کرد.
پیشگیری
جلوی بروز یبوست را بگیرید.
از تنقیه خودداری کنید.
عوامل تشدیدکننده بیماری
* ابتلا به بیماری گوارشی
* تزریق برای درمان بواسیر داخلی
* آسیب ناشی از نوک وسیله ی «تنقیه»
* زخم ناشی از دفع پوسته ی تخم مرغ یا استخوان ماهی
* جسم خارجی
* بواسیر بیرون زده
عوارض احتمالی
احتمال ایجاد فیستول مقعدی
عود آبسه در صورت عدم درمان علت زمینهساز
تشخیص با معاینه بالینی داده میشود.
ضروریات تشخیص:
- درد ضرباندار مداوم رکتوم.
- شواهد خارجى آبسه، مانند سفتى قابل لمس و حساسیت به لمس، ممکن است وجود داشته یا نداشته باشند.
- شواهد سیستمیک عفونت.
درمان
درمان شامل بازکردن آبسه و تخلیه آن است
حین جراحی از بیحسی موضعی استفاده میشود. برای آبسههای عمقیتر در راست روده ، معمولاً از بیهوشی عمومی استفاده میشود .
زخم باپانسمان جاذب (مثل کلسیم آلگینت یا هیدروفیبر)پر می شودتا اینکه به تدریج باتشکیل بافت جدید ترمیم صورت پذیرد.
داروها:
برای عفونت ممکن است آنتیبیوتیک یا داروی ضدقارچ تجویز شود
مسهلهای نرمکننده مدفوع برای جلوگیری از یبوست
نشستن در لگن آب گرم هر 4-2 ساعت ،پس از عمل جراحی ، هر بار برای 20دقیقه در لگن یا وان حمام که ارتفاع آب گرم در آن 20-15 سانتیمتر است بنشینید.
استفاده از صفحه گرمکننده ، لامپ گرمکننده یا کمپرس گرم برای تخفیف درد موثر است .
جلوی بروز یبوست را بگیرید. در صورت احساس اجابت مزاج از آن خودداری نکنید، حتی اگر درد داشته باشید. یبوست میتواند باعث افزایش فشار روی زخم محل جراحی شود.
دستورات پزشک را در رابطه با تعویض پانسمان و تمیز نگاه داشتن محل جراحی رعایت کنید
فایل پاورپوینت 42 اسلاید
دسته بندی | بهداشت عمومی |
بازدید ها | 13 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 849 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 51 |
مـقـدمـه:
حفظ وارتقاء سطح سلامت جامعه،از جمله ضروریات هر حرکتی در برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی بوده،ودسترسی به امکانات و تسهیلات مناسب برای تأمین سلامت جسمی،روانی،
اجتماعی ومعنوی،از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسانها محسوب میگردد.
موفقیتهای چشمگیراخیردربهبود شاخصهای بهداشتی،افزایش امید به زندگی و کنترل بسیاری ازبیماری های واگیر نتیجه تلاشهای پیگیروبرنامه ریزی شده ای بوده که دراین راستا صورت گرفته است،در عین حال تغییرات عمده درسبک زندگی و نوپدیدی وبازپدیدی بعضی از بیماریها چالشهای جدیدی رابوجودآورده است.
مفهوم کلی بهداشت:
از سالها قبل در تعریف بهداشت و ایجاد تصویرروشن مناسب ومنطقی از آن اختلاف سلیقه های متفاوتی وجودداشته است،چرا که محتوای بهداشت پیوسته درحال تغییروتحول بوده است.عده ی کثیری از مردم،بهداشت را عدم ابتلا به بیماری توصیف مینمایند.این تعریف گرچه تا حدی میتواند قابل قبول باشدولی آیاواقعا تعریف جامع وقانع کننده ای است؟بطور یقین خیر،زیرا عذم ابتلابه بیماری فقط به سلامت دستگاه جسمانی بدن اطلاق میشودوسلامت روانی واجتماعی را توجیه نمیکند.
اهمیت بهداشت درکنترل بیماریها:
بیماریهابدون علت بوجود نمی آیند واگرکوشش کافی نشودتندرستی مدت زیادی دوام نمی یابدزیرا سلامت همچون جامی بلورین بسیارزیباوشکننده است ونگهداری ازآن احتیاج به مراقبت ودقت زیادی دارد.
بهداشت پوست:
پوست تمام سطح بدن رامیپوشاندوسطح پوشش آن در بزرگسالان بطور متوسط2متر مربع و وزن آن حدود3 کیلوگرم است.پوست یک سوم تمام خون جاری دربدن رادریافت میکند.پوست در حالت عادی به خودی خودمیتواند ترمیم شودوتقریبابه طورکامل در برابرآب غیرقابل نفوذاست. ضخامت پوست درنواحی مختلف بدن متفاوت است واز حدود l میلیمتر تا بیش از 4 میلیمترتغییرمیکند.پوست درکف دستهاوپاهااز نواحی دیگر ضخیمتراست ودرناحیه پلکها نازک میشود. پوست خاصیت ارتجاعی دارد هرقدرسن بالاتررودخاصیت ارتجاعی پوست کمترمیشودوچین و چروک پوست به خاطرکم شدن این خاصیت است.پوست بدن انسان نشان دهنده ی وضع سلامت بدن است زیرا رژیم غذایی بد،بدی گوارش غذاها ووجود بعضی ازمواد سمی دربدن،بررنگ وحالت پوست موثرند.
ساختمان پوست:
پوست بدن که محافظ بافتهاواندامهای داخلی است وهمه ی آنهاراپوشانیده است از یک طبقه خارجی پوششی بنام برون پوست یا بشره"Epidermis"ویک طبقه داخلی بنام پوست حقیقی یا جلد"Dermis"ساخته شده است.
1-بشره"اپیدرم":خارجی ترین طبقه پوست است واز یاخته های پوششی سنگفرشی مطبق ساخته شده است.
2-جلد:در زیر اپیدرم قرار گرفته وخیلی ضخیمتر از آن است واپیدرم را تغذیه میکند.عروق خونی ولنفاوی، اعصاب،قسمتی ازغده های عرق وچربی وپیازمودر این قسمت قرار دارند.
وظـایف پوسـت:
پوست فقط پوششی نیست که اعضاءبدن رادربربگیردبلکه وظایف دیگری هم برعهده دارد،مثلا:
پوست،وسیله ای برای کنترل وثابت نگهداشتن دمای بدن است زیرا با عرق کردن،گرمای بدن در مواقع ضروری دفع میشود.
پوست،یکی ازاعضاءدفع بشمارمی آید،زیرابه وسیله ی عرق کردن،مقداری ازموادزایدبدن نیزازراه پوست خارج میشود.
پوست،مانع خشک شدن بدن میگردد.
پوست،اولین منطقه ی دفاعی بدن را دربرابرعوامل بیماریزا تشکیل میدهد.
پوست،اشعه ماوراءبنفش راجذب میکند که درسنتزویتامینDمورد استفاده است.
پوست،به مقدارکم اکسیژن را جذب میکندو دی اکسیدکربن دفع میکند.
پوست گیرنده ی احساس های گوناگون مثل احساس لمس مطلق واحساس گرما وسرماودردوفشاراست.
بهداشت مو:
مو تمام سطح بدن به جز کف دست و پا،لبها،سطح های تا شونده ی انگشتان،سطح های پشتی بندهای انتهایی انگشتان وقسمتی ازاعضای تناسلی خارجی را می پوشاند.رشدمو در برخی نقاط بدن مانندسر،صورت،ناحیه ی و زیر بغل بیشتر است ودر بعضی قسمتهااسامی خاصی پیدا میکندمثل مژه،ابرو،ریش و...
ساختمان مو از2قسمت تشکیل شده است:ساقه وریشه.
ساقه،قسمت خارجی مواست که معمولاازسطح پوست بیرون است.
ریشه،قسمتی ازمو است که در داخل لوله ای ازاپیدرم بنام فولیکول مو قرار دارد.
در هر واحد از مو3لایه وجود دارد:لایه ی خارجی آن یا کوتیکول از سلولهای پولک مانند ساخته شده است.لایه ی میانی مو یا کورتکس ازسلولهایی تشکیل شده که حاوی دانه های رنگیزه اندورنگ مو بستگی به نوع این رنگیزه دارد.رنگ موی شما صفتی است که از طریق ارث به شمارسیده است.هروقت که سلولهای این لایه ازساختن رنگیزه باز بمانندموسفید می شود.لایه ی داخلبی مو مغز خوانده می شود.
اگر مو بریزدوبه دلیل تحلیل رفتن فولیکول،موی تازه نتواند جانشین آن شودفطاسی بوجود می آید.هیچکس هنوز علت اساس راه جلوگیری یا معالجه ی طاسی سررا به درستی نمی داند.بنظر میرسد که هورمونهای پاره ای ازغددیاارث دراین کاردخالت داشته باشند.بیشتر افراد طاس،از30سالگی به بعددجار این عارضه میگردند.در ضمن طاسی سر درمردان بیشتر از زنان است.
فایل پاورپوینت 51 اسلاید
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 10 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1749 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
تاریخچه و مناطق انتشار بیماری :
بلایت باکتریای پنبه یکی از مهمترین عوامل خسارتزای پنبه می باشد وتقریباً در تمامی مناطق پنبه خیز دنیا وجود دارد و از بیماریهای مهم پنبه در کشورهای هند ، پاکستان ، چین ،جنوب شرقی آسیا ،آمریکای جنوبی،استرالیا ، اروپا ، آفریقا ، تاجیکستان ، ترکمنستان ، آذربایجان وازبکستان می باشد .این بیماری برای اولین بار در دنیا در سال 1891توسط ژرژ آتکینسون از آلاباما گزارش شده است، که او ابتدا این بیماری را زنگ سیاه و سپس لکه زاویه ای برگ پنبه نامگذاری کرد . در ایران این بیماری در سال 1338 توسط دفتری از تالخونچه اصفهان گزارش شده است .این بیماری در استانهای شمالی تا کنون مشاهده نشده بود ولی در سال 1383 در استان گلستان گزارش شد. این بیماری به نامهای ساق سیاه پنبه ، پاسوزک ، کولی و بلایت باکتریایی پنبه نامیده می شود.
خسارت و اهمیت بیماری :
به دلیل اینکه عامل بیماری به تمام قسمتهای پنبه حمله می نماید ، خسارت بیماری در صورت شیوع بیماری زیاد خواهد بود . این بیماری سبب مرگ گیاهچه پنبه ، کاهش فتوسنتز ، کاهش توانایی گیاه در قائم نگه داشتن خود ، ریزش برگ ، قوزه و ساقه می شود . خسارت بیماری بسته به مرحله ای از رشد گیاه که مورد حمله بیمارگر قرار می گیرد ، رقم کاشت و شرایط مساعد بیماری ( باد وباران ،هوای نسبتاً گرم) در طول دوره رشد پنبه متفاوت است .
میزان خسارت بیماری در ایران توسط اداره کشاورزی قم در ارقام بومی بین 20-15 درصد ، دکتر بهداد 30-20 درصد درکمندان اصفهان و در اردکان یزد تا 80 درصد در ارقام بومی گزارش شده است . به دلیل شرایط مساعد شیوع بیماری در استانهای گلستان ومازندران جلوگیری از ورود یا شیوع بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار و برای جلوگیری از خسارت زیاد بیماری اقدامات پیشگیرانه ضروری می باشد.
عامل بیماری :
عامل بیماری بلایت باکتریایی :
Xanthomonas campestris pv. malvacearum(smith)Dowson که دارای همنامهای :
چرخه زندگی :
عامل بیماری در خاک در غیاب بقایای پنبه آلوده توان بقاء کمی دارد . اصلی ترین مایه اولیه آلودگی از بذرهای آلوده و بقایای گیاهی تأمین می شود .
در طول رشد بذر در خاک باکتریهای موجود دربذر سبب آلوده کردن کوتیلدونها شده و سبب ایجاد لکه های سبز روشن تا قهوه ای متمایل به سیاه در کوتیلدون و برگهای اولیه و همچنین در صورت مساعد بودن شرایط محیطی برای شیوع بیماری سبب بلایت گیاهچه می شود . اگر گیاهچه آلوده دوام بیاورد، آلودگی ثانویه در دیگر گیاهان و در مراحل مختلف ایجاد خواهد شد .مایه آلودگی توسط باد وباران ، آبیاری بارانی و آب آبیاری از گیاه آلوده به گیاهان سالم دیگر انتقال می یابدو سبب ایجاد آلودگیهای بعدی می شود . پاتوژن در برگها از راه روزنه ها وارد برگ می شود .باکتری عامل بیماری توسط قطرات آب ، باد و باران به تمام قسمتهای هوایی گیاه پخش شده وسبب آلودگی اندامها می شود . آلوده شدن قوزه ها در اکثر مواقع سبب آلوده شدن کرکهای روی بذر ، الیاف و سطح بذر شده و گاهی آلودگی داخلی بذر اتفاق می افتد ، که در نتیجه باکتری توسط بذر به مناطق دیگر انتقال یافته و به عنوان کانون آلودگی در آینده بروز خواهد کرد . پاتوژن قادر است در بذر و بقایای خشک شده گیاه زمستان گذرانی کرده و با کاشت پنبه و در صورت مساعد بودن شرایط بیماری ، آلودگی ایجاد خواهد شد .
علائم بیماری :
عامل بیماری قاد راست در تمام مراحل رشد گیاه و به همه قسمتهای هوایی بوته حمله نماید و علائم متفاوتی شامل بلایت گیاهچه، سیاه شدن ساقه ، لکه زاویه ای برگ و پوسیدگی قوزه را ایجاد می نماید.
اولین نشانه آلودگی باکتریایی ظاهر مومی وآبدار بافت برگ ، ساقه وقوزه آلوده است سپس بافتهای آلوده به قسمتهای نکروزه قهوه ای یا سیاه تبدیل می شوند .
اولین علائم بیماری روی کوتیلدون مشاهده می شود . در روی کوتیلدون لکه های گرد یا بیضی شکل کشیده که ابتدا سبز روشن بوده و حالت آب گزیدگی دارند و بعداً خشک شده و قهوه ای رنگ می گردند .
در روی ساقه و طوقه علائم به صورت لکه های کشیده ی قهوه ای یا سیاه دیده می شود که فقط قسمت سطحی بافت حالت آبسوخته پیدا می کند و به آوند چوبی کمتر سرایت می کند . محل طوقه باریکتر شده و گاهی در اثر وزش باد ، بوته ها می افتند. (بیشتر این علایم در نواحی که آبیاری غرقابی صورت می گیرد ،دیده می شود.)
علایم روی برگ به صورت لکه های آبسوخته که در زاویه ی بین رگبرگهای کوچک محدود می شوند، ظاهرمی شود که ابتدا به رنگ سبز تیره بوده سپس سیاه رنگ شده ،دراطراف قسمتهای نکروزه شده ، کلروز به وجود می آید ، البته در برگهای اولیه لکه ها در اکثر موارد زاویه دار نبوده و گرد یا بیضی شکل می باشند ، آلودگیهای زیاد سبب ریزش برگ میشود. علاوه برعلائم فوق در برگها ، موقعی که لکه ها در اطراف رگبرگ اصلی تجمع پیدا کرده و با هم جمع شوند و این در حالی باشد که نقاط پراکنده در برگ مشاهده شود ، این گونه علائم را به نام بلایت رگبرگ می نامند.
در ارقام بسیار مستعد ، قسمتهای نکروزه شده در امتداد رگبرگهای بزرگ برگ و روی ساقه ها ممکن است قهوه ای متمایل به سیاه تا سیاه شوند و اغلب با قشری از لعاب و سلولهای باکتریایی خشک پوسیده می شوند.
همین لکه ها روی قوزه هم دیده می شود و باعث آلودگی بذر و فساد الیاف وهمچنین ریزش قوزه های جوان می گردند .
محل مورد حمله درساقه، برگ و قوزه در ابتدا مرطوب بوده و همراه با ترشحات زرد رنگ(حاوی سلول باکتری) می باشد، در مراحل پیشرفت بیماری لکه ها خشک و چروکیده می شود.عامل بیماری گاهی باعث سیاه شدن دمبرگ نیز میگردد،بیماری ازطریق دمبرگ به رگبرگ اصلی برگ نفوذ و آن را سیاه میکند .
فایل پاورپوینت 29 اسلاید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 12 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 476 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 46 |
مقدمه
حفاظت از مواد غذایی از زمان تولید تا هنگام مصرف امر بسیار مهمی است. عواملی بسیاری باعث از بین رفتن ارزش مواد غذایی می شوند که از مهمترین آنها می توان به فساد میکروبی، تغییر ساختار مولکولی، از دست دادن برخی خواص مهم مانند ویتامین و ... اشاره کرد. معمولاً عواملی که باعث رشد میکرواوگانیسمها در یک محصول بعد از تولید می شوند عبارتند از:
1- سطح پایین بهداشت در فرآیند تولید
2- تاخیر بین تولید و بسته بندی
3- دما انبارش
4- نوع ماده بسته بندی
5- حجم گاز آزاد درون بسته بندی
6- نوع و ترکیبات گازهای درون بسته بندی
7- درصد اکسیژن
ساده ترین روش برای محافظت از مواد غذایی بسته بندی آن است. معمولاً بسته بندی از مواد غذایی در مقابل نفوذ عوامل خارجی و همچنین فرار خواص داخلی آن محافظت می نماید. وجود هوا درون بسته می تواند باعث فساد ماده داخل آن شود. به این لحاظ تخلیه هوا و یا تزریق گازهای بی اثر درون بسته ماده غذایی راه حل مناسبی برای مقابله با رشد باکتری ها بدون از دست رفتن خواص، تازگی و شادابی محصول است.
عمدتاً در ایران از بسته بندی معمولی یا روش تخلیه هوا (Vacuum Packaging) استفاده می شود. ولی در چند سال اخیر با توجه به پیشرفت روشهای بسته بندی و استفاده از شیوه های نوین و مطابق با استانداردهای جهانی استفاده از اتمسفر اصلاح شده رو به گسترش است.
تاریخچه
در دهه 1930 میلادی وقتی سبزیجات و میوه ها توسط کشتی جابجا می شد از گاز غلیظ CO2 برای بالا بردن زمان ماندگاری استفاده گردید. کشور انگلستان به عنوان اولین کشور از سیستم اتمسفر اصلاح شده (Modified atmosphere) برای محافظت از گوشت خوک و ماهی استفاده کرد. از آن زمان به بعد استفاده از این روش با توجه به افزایش نیاز، گسترش یافت.
معرفی اتمسفر اصلاح شده MAP
مفهوم اتمسفر اصلاح شده ( Modified atmosphere packaging ) برای کالاهای بسته بندی شده، شامل فضای اتمسفر اصلاح شده یک فرآورده غذایی توسط خلا، فشار گاز یا تراوایی کنترل شده بسته است که بدی وسیله فعالیت های شیمیایی، آنزیمی و میکروبی کنترل می شود به طوری که از خطرات مهمی که ممکن است اتفاق بیافتد، اجتناب و یا کاسته می شود.
به عبارت دیگر بسته بندی به روش MAP به معنی وارد کردن اتمسفر در یک پاکت (یا بسته) ماده غذایی با ترکیب خاص دی اکسید کربن، نیتروژن و اکسیژن می باشد.
این روش نگهداری کیفیت تازه فراورده های غذایی را بدون عملیات حرارتی و شیمیایی به کار رفته توسط تکنیک های نگهداری قابل رقابت مانند کنسرو کردن، فریز کردن، خشک کردن و فرایندهای دیگر میسر
می کند. تکنیکهای MAP در حال حاضر در محدوده وسیعی از غذاهای تازه یا سرد شده شامل غذاهای نیم پخته، ماکیان و ماهی، پاستای تازه، میوه و سبزیجات و اخیرا قهوه، چای، غذاهای آماده و فرآورده های نانوایی استفاده می شود.
مزایای بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده
سیستم بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده دارا مزایای ذیل است :
1- طولانی کردن ماندگاری با حفظ خواص کیفی مطلوب
2- پایین آوردن میزان ضایعات و فساد
3- تازه نگه داشتن محصول بدون استفاده از مواد نگه دارنده یا پرتو دهی
4- برداشت محصول تازه در سطوح رسیدگی مورد نظر برای مصرف کننده
5- کاهش هزینه های حمل و نقل از طریق فراهم کردن زمان انبارداری افزوده
6- فراهم نمودن محصولات برش خورده آماده مصرف
7- صرفه جویی در مصرف انرژی (مانند عدم استفاده از فرآیندهای حرارتی و برودتی)
مقایسه ماندگاری ها
استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده علاوه بر
حفظ خواص کیفی ماده، باعث افزایش مدت
ماندگاری نیز می شود. در جدول ذیل به
مقایسه ای از زمان
ماندگاری محصولات مختلف بین
حالت معمولی و حالتی که با اتمسفر
اصلاح شده محافظت شده اند آمده است:
در یک تحقیق عملی دکتر اروجعلیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده در بسته بندی پنیر، زمان ماندگاری آن را از 3 ماه به 9 ماه افزایش داد. در این طرح هوای داخل بسته بندی پنیر خارج شده و ترکیبی از گازهای ازت، اکسیژن و هیدروژن تحت فشار خاصی به داخل بسته بندی پنیر تزریق می شود و سپس درب آن بسته می شود. به این صورت پنیر مورد نظر درون بسته تحت اتمسفر اصلاح شده نگهداری می شود. با توجه به اینکه مدت کم ماندگاری پنیر در حال حاضر مشکلاتی را در راه صادرات این محصول ایجاد کرده است، از سیستم بسته بندی اتمسفر اصلاح شده می توان برای بسته بندی محصولاتی از جمله خامه، ماست، کره و ... استفاده کرد.
در یک تحقیق عملی دکتر اروجعلیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده در بسته بندی پنیر، زمان ماندگاری آن را از 3 ماه به 9 ماه افزایش داد. در این طرح هوای داخل بسته بندی پنیر خارج شده و ترکیبی از گازهای ازت، اکسیژن و هیدروژن تحت فشار خاصی به داخل بسته بندی پنیر تزریق می شود و سپس درب آن بسته می شود. به این صورت پنیر مورد نظر درون بسته تحت اتمسفر اصلاح شده نگهداری می شود. با توجه به اینکه مدت کم ماندگاری پنیر در حال حاضر مشکلاتی را در راه صادرات این محصول ایجاد کرده است، از سیستم بسته بندی اتمسفر اصلاح شده می توان برای بسته بندی محصولاتی از جمله خامه، ماست، کره و ... استفاده کرد.
تحقیقات انجام شده برای استفاده از قابلیتهای روش اتمسفر اصلاح شده فقط به منابع نباتی محدود نشده است. آقای دکتر کامکار، آقای دکتر رضایی مجاز و آقای دکتر پژند از دانشگاه تهران تحقیقات مبسوطی را روی تاثیر این روش بر گوشت تازه و گوشت سرد انجام داده اند. نتایج بدست آمده نشان داده است که نهایت قابلیت نگهداری گوشت های نگهداری شده در دمای 3 درجه سانتیگراد در بسته بندی معمولی تا 6 روز، در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده با نسبت 80%N2+%20Co2 تا 9 روز و در بسته بندی مسفر اصلاح شده با نسبت های 60%N2+%40Co2 و %50N2+%50Co2 تا 15 روز است.مطالعات زیادی نیز بر تاثیر MAP بر میکروبیولوژی مواد غذایی دریایی صورت گرفته که بصورت تجارتی سیستم MAP در نگهداری ماهی استفاده می شود که مدت نگهداری ماهی را حدود دو برابر در دمای ۲-۰ درجه افزایش می دهد. محصولات ماهی را به نسبت حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ازت و ۲۰% اکسیژن و ۳۰%دی اکسید کربن بسته بندی می کنند.
خانم مهندس پروین شرایعی با همکاری دکتر محمدرضا کوشکی از دانشگاه تربیت مدرس توانستند مدت ماندگاری قارچها(آگاریکوس بیسپوروس) را که معمولا 1 الی 3 روز در درجه حرارت پایین میباشد با استفاده از بستهبندی تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده نسبت به روش معمولی افزایش دهند. بستهبندی قارچها تحت اتمسفر اصلاح شده با مخلوط گازی 10 درصد اکسیژن + 5 درصد دیاکسیدکربن + 85 درصد نیتروژن تاثیر فوق العاده ای را بر روی خصوصیات کیفی قارچها درصد رطوبت ، درصد کاهش وزن، رنگ ، درصد پروتئین، میزان گلوکز، تعداد کل میکروبهای زنده و کپک و مخمر نسبت به روش بستهبندی معمولی گذاشته است.
فایل پاورپوینت 46 اسلاید
دسته بندی | بازاریابی و امور مالی |
بازدید ها | 9 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 696 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
یک نام،اصطلاح،علامت،سمبل یا طرح و یا ترکیبی از آنهاکه قصد آن مشخص کردن کالاو خدمات یک فروشنده و یا گروهی از فروشنده ها و نیز تفاوت گذاری بین آنها میان سایر رقباست.
به طور کلی برند ها به چهار دسته تقسیم می شوند :
۱- برند انفرادی :
یک شرکت ممکن است بر اساس سیاستی تصمیم بگیرد.برندهای مشخصی را برای هر یک از محصولات خود اقتباس کند .
۲- برند فامیلی :
برنده های فامیلی به یک سر ی از محصولات خاص محدود می شود.اصطلاح برند فامیلی رجوع می کند به یک نام تجاری Brand Name که یک شرکت برای یک سری از محصولاتش اقتباس می کند.
۳- برند شرکتی :
ما ممکن است براس همه محصولات اسم شرکت کننده یا تولید کننده را بگذاریم.وقتی یک شرکت تولید کننده محصولات متعددی می باشد این نوع برند شرکتی استفاده می شود. برای مثال نساجی تاتا ( نساجی مازندران ) محصولات مهندسی ، شیمیایی و غیره.
۴- ترکیبی از همه:
خصوصیات یک برند خوب:
۱- برند می بایست چیزی از هدف تولید محصول ،کیفیت آن،منافع آن،استفاه های آن و طرز عمل آنو غیره پیشنهاد کند.
۲- برند باید ساده ،کوتاه و دارای تلفظ ساده بوده و به خاطر سپردن آن آسان باشد. برای مثال ،لوکس، ژیلت ،بی بی سی ،نایک ،مگی،بیک، و …
۳- برند باید به سادگی تبلیغ و شناسایی شود
۴- برند باید بخشی از یک حالت و طبیعت دائمی باشد
۵- برند باید ساده و شفاف و جذاب باشد
۶- باید قابل ثبت و حمایت حقوقی باشد
۷- باید مشخص و دقیق باشد
۸- باید دارای صدای لذت بخش درهنگامی که آن را می شنوید باشد.
۹- باید اقتصادی بوده و قابل تولید مجددو تکثیر باشد.
۱۰- باید اصل باشد ( غیر تقلیدی)
۱۱- نباید به چندین گونه تلفظ شود
۱۲- نباید تهاجمی (به کسی یا چیزی)و یا اهانت آمیز باشد
۱۳- باید تصویر خوبی ایجاد کند
۱۴- نباید قدیمی و کهنه باشد
برای مثال:
پپسی- سونی- بنز- دیزل- نایک- – ناسیونال- ولوو- ال جی ـ اچ پی – ژیلت– بنز- بیک-بی ام و- کوکا کولا …
سرفصل ها:
- معرفی علامت تجاری
- مدیریت علامت تجاری
- ویژگی های یک علامت تجاری خوب
- مزایای ثبت جهانی علامت تجاری
- علائمی که قابلیت ثبت شدن دارند
- دامنه محافظت از علامت تجاری
- ارزش سازی علامت تجاری در فضای تجارت ایران
- موافقتنامه و پروتکل مادرید
فایل پاورپوینت 20 اسلاید
دسته بندی | جغرافیا |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 380 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
یکی از تلاشهای عمده بشر تامین آب و ذخیره سازی آن در بخشی از مناطقی است که به هر دلیلی تمامی یا بخشی از سال فاقد آب است.
کوه های بلند آهکی (به خصوص کارستی) واقع در مناطقی با تابستانهای گرم خشک و زمستانهای پر برف در اواخر فصل بهار تا اواسط تابستان علوفه نسبتاً زیادی را در اختیار دامداران می گذارند.
در صورتی که در همین فصول در این مناطق آب مورد نیاز برای انسان و دام در اختیار نیست.
روشهای مختلفی جهت ذخیره سازی برف و یخ جهت تامین آب برای هنگام کم آبی ابداع شده اند.
شهرهای بزرگ واقع در پایکوه ها و دشتهای با تابستانهای گرم نیاز به برف و یخ داشته اند. یکی از راههای تهیه و نگهداری یخ تکنیک یخچالها بوده است.
یکی از شیوه ها ، جمع آوری و انباشت برف در کوهها( درز و شکافها ، شیله ها و آبکندها)و پوشاندن و نگهداری آن برای تابستان بوده است. برفندیل و برفچال اساساًهمین پدیده است.
تاریخچه
برف اندیل(معادل برفچال)
تعریف:یعنی پوشاندن روی برف با خار و خاشاک و علف و گون و حتی نایلون برای جلوگیری از ذوب سریع آن بر اثر تابش آفتاب.
برفندیل یک پدیده زیبای طبیعی است که انباشت برف در برخی از آن ها تا چند متر می رسد. برفندیل (Barfandil) به یخچال طبیعی کوچک و به عبارتی محل انباشت برف در مناطق کوهستانی اطلاق می شود.
مانند برفند یل های کوه علی کل در دهستان هزار مسجد
منطقه شاوست در میانکوه درگز
قدمگاه کوه های نورانی
و برفندیلهای گلول در شمال شیروان، که این برفندیلها در دامنه های پشت به آفتاب مشرف به مرز ایران و ترکمنستان قرار دارند.
برخی از این برفند یلها در فرازی بیش از 2500 متر هم قرار دارد که شکل یخچالهای طبیعی را به خود گرفته اند مانند قدمگاه و دربندی که در همه سال می پاید، اما آنهایی که در کوههای با ارتفاع کمتر از 2500 متر واقع هستند تا نیمه و گاه تا پایان تابستان می مانند.
این پدیده تقریبا در تمام منطقه جنب حاره ای با تابستان های خشک و بخصوص در نواحی کارستی که با کمبود آب روبروست شناخته شده است.
فایل پاورپوینت 27 اسلاید
دسته بندی | فیزیک |
بازدید ها | 12 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 115 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 50 |
برای بررسی حرکت یک جسم ابتدا به تعریف چند کمیت می پردازیم.
بردار مکان و بردار جابه جایی
بردار مکان موقعیت مکانی جسم را در صفحه مختصات نشان می دهد. ابتدای بردار مکان بعداً مختصات و انتهای آن نقطه ای است که جسم در آن واقع شده است.
فرض کنید که یک جسم متحرک در لحظه t1 در نقطه A باشد و در لحظه t2 به نقطه B رسیده باشد. بردار جابه جایی بین دو لحظه t1 و t2 برداری است که ابتدای آن مکان متحرک در لحظه t1 و انتهاب آن مکان متحرک در لحظه t2 باشد
Δr تفاضل r2 و r1 است یعنی r2-r1 = Δr
بردار جابه جاهایی به مسیر حرکت بستگی ندارد و فقط با داشتن دو نقطه (مکان جسم در لحظه t1 و مکان جسم در لحظه t2) رسم می شود.
حرکت روی خط راست
هر گاه راستای حرکت جسم متحرک، یک خط راست باشد در تمام لحظه ها بردار جابه جایی هایی متحرک بر همان راستا خواهد بود. مبدأ هم روی همین راستا انتخاب می شود در این صورت محاسبه بر روی این بردارها به سادگی انجام می گیرد.
نمودار مکان – زمان
این نمودار مکان جسم را در زمانهای مختلف نشان می دهد. غالباً محور افقی زمان و محور قائم مکان جسم را نشان می دهد. با استفاده از این نمودار می توان دریافت که متحرک در هر لحظه در چه مکانی قرار دارد و جابه جایی آن بین هر دو لحظه چقدر است.
سرعت متوسط و تعیین آن به کمک نمودار مکان – زمان
تغییر مکان یک جسم تقسیم بر تغییرات زمان را سرعت متوسط می گویند. سرعت متوسط به صورت v نشان داده می شود. سرعت متوسط کمیتی برداری است که با بردار جابه جایی هم جهت است. یکای سرعت متوسط متر بر ثانیه (m/s) می باشد
Δx Δt |
= |
|
V= |
||
|
|||||
نمودار مکان . زمان یک جسم متحرک نشان داده شده است. سرعت متوسط بین دو نقطه A وB مساوی است با Δx/Δt و در درس ریاضی دیده اید که Δx/Δt همان شیب خط AB است.
سرعت متوسط بین دو نقطه از نوار مکان – زمان برابر شیب خطی است که آن دو نقطه را به هم وصل می کند.
سرعت لحظه ای و تعیین آن به کمک نمودار مکان – زمان
سرعت لحظه ای، سرعت متوسط در هر لحظه از حرکت است. سرعت متوسط در حدی که با ذره ی زمانی Δt فوق العاده کوچک شود، سرعت لحظه ای نامیده می شود. یک بار دیگر نمودار مکان – زمان را در نظر بگیرید. اگر Δt فوق العاده کوچک شود نقطه B خیلی خیلی به A نزدیک می شود و در نهایت خط AB در نقطه A نمودار احساس می شود. سرعت در هر لحظه برابر شیب خط مماس بر نمودار مکان – زمان در آن لحظه است
انواع حرکت روی خط راست
دسته بندی | فیزیک |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 34 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 38 |
موضوع اصلی ارتعاش بررسی حرکت نوسانی «سیستمهای دینامیکی» می باشد. سیستم دینامیکی از «پاره های مادی» پیوسته که نسبت به هم قابلیت حرکت ارتجاعی دارند تشکیل می شود. تمام اجسامی که دارای جرم و خاصیت کشسانی باشند، می توانند ارتعاش کنند.
جرم جزء لاینفک جسم بوده و خاصیت کشسانی از حرکات نسبی قسمتهای پیوسته آن ناشی می شود. سیستم ارتعاشی ممکن است ساده و یا بسیار پیچیده باشد. به عنوان مثال یک سازه یک ماشین یا اجزای آن و یا مجموعه ای از ماشینآلات سیستم های ارتعاشی محسوب می شوند. حرکت نوسانی می تواند اثرات نامطلوب و یا جزئی ریوی سیستم داشته و یا اصلاً لازم برای انجام کاری باشد.
هدف طراح کنترول ارتعاشات است زمانی که مضر است و تشدید و کاربرد صحیح آن است وقتی که لازم و مفید می باشد. گرچه باید گفت که در اکثر موارد ارتعاشات مضر بوده و بایستی کنترول شود. ارتعاشات در ماشینها ممکن است باعث شل شدن از کارافتادن و یا گسیختگی در قطعات شود. از موارد کاربرد ارتعاشات می توان لرزاننده ها در ریخته گری، هرس دندانه میخی ارتعاشی، ردیف کن های علوفه، غربالهای کمباین و ... در کشاورزی را نام برد.
مقصود نهایی از مطالعه ارتعاشات، تعیین اثرات آن در کارکرد و همچنین ایمنی سیستم ها می باشد. تحلیل حرکات ارتعاشی، قدم اصلی است که به سوی این هدف برداشته می شود.
ارتعاش در حین حرکت تراکتورهای کشاورزی که فاقد فنر ارتجاعی می باشند سرعتهای مؤثر آنها را محدود می کند و باعث ناراحتی و بعضی اوقات آسیب رسیدن دراز مدت به رانندگان می گردد. با بکارگیری مدل مناسب و تحلیل ریاضی می توان اثرات ارتعاش در حین حرکت تراکتور در مرحله طراحی را تعدیل کرده و باعث بهتر شدن حرکت تراکتور گردیم.
بررسی مدل تراکتور در راستای طولی که توسط بسیاری از مولفین بکار رفته است عمدتاً در سطح ارتعاشی روندهای ساده ای را تخمین می زند. بررسی ارتعاش بدنه تراکتور و رابطه بین تایر و سطح زمین در حین حرکت کافی می باشد.
ارتعاشات چیستند و چگونه ایجاد می شوند؟
موضوع علم ارتعاش، بررسی «حرکات سیستم های دینامیکی» است. هر پاره فیزیکی که قابلیت کسب و از دست دادن انرژی پتانسیل (در اثر تغییر مکانهای نسبی) و همچنین انرژی جنبشی را دارا باشد سیستم دینامیکی گویند. از ویژگی های چنین سیستمی همانا قابلیت آن برای حرکات نوسانی است. یعنی اینکه اگر از حالت تعادل خارج شود، نیروی مربوط به انرژی پتانسیل میل به برگرداندن سیستم به حالت تعادل داشته و درنتیجه طبق قانون دوم نیوتن به جرم در این جهت شتاب خواهد داد. بدین سان جرم سرعت گرفته و دارای انرژی جنبشی می شود. این انرژی بنوبه خود پس از گذشتن جرم از موقعیت تعادل دوباره به انرژی پتانسیل تبدیل می شود و اگر عامل مستهلک کننده ای در سیستم موجود نمی بود این فرابرد (تبدیل انرژی ها) برای همیشه ادامه پیدا می کرد. لیکن خاصیت میرایی که در اثر اصطکاک حاصله از حرکات نسبی بین نقاط مختلف ظاهر می شود با در حالت و وترکیبی مختلف و گوناگون از مکانیسمهای مستهلک کننده، همواره در سیستمها موجود است و درنتیجه باعث می شود که سیستم بالاخره از حرکت باز ایستد. خاصیت میرایی ممکن است به میزانی برسد که دیگر حرکت نوسانی امکانپذیر نبوده و حرکت فقط به یک طرف از موقعیت تعادل محدود شود (حرکت آپریودیک – غیر پریودیک).
بنابراین پارامترهای یک سیستم دینامیکی عبارتند از: جرم، ثابت فنر و ثابت مستهلک کننده دیسکوز. از آنجا که این پارامترها در حالت عمومی پایا فرض می شوند آنها را اجزای غیر فعال (passive) گویند. حال آنکه عوامل ایجاد کننده ارتعاشات را که «نیرو» و یا «نیروهای خارجی» هستند، چون با زمان تغییر می کند فعال (active) نامند. این «نیروها» ممکن است به صورت پریودیک (مثال هارمونیک ساده) آپریودیک (مانند ضربه) و یا استوکوستیک (رندم یا شاسی) به سیستم وارد آیند. مطالعه ارتعاشات حاصله از عوامل فوق بترتیب مشکل تر می شود.
دسته بندی | فیزیک |
بازدید ها | 15 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 8112 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 109 |
مقدمه
اگر وضعیت فعلی رشد جمعیت ادامه یابد، پیش بینی می شود جمعیت جهان در اوائل قرن حاضر به هفت میلیارد نفر می رسد .
در عین حال منابع انرژی متداول در حال اتمام بوده و ممکن است تا اوایل قرن ٢١ به پایان برسد . استفاده از انرژی هسته ای که منابع آن نیز محدود بوده ومستلزم تربیت نیروی انسانی ماهر و نیز استفاده از سیستم های پیشرفته حفاظتی در برابر ضایعات رادیواکتیو است ،کفایت انرژی جهان را نخواهد داد.
پیش بینی می شود که انرژی خورشیدی و انرژی بادی وغیره ، جایگاه ویژه ای رادرتامین انرژی قرن آتی کسب نمایند.
استفاده از انرژی در پیشرفت تمدن امری طبیعی و اساسی است و به عنوان یک پایه برای حیات مطرح می باشد. انرژی به عنوان یک عنصر اصلی برای هر فعالیت اقتصادی لازم است و چنانچه افزایش مصرف انرژی در راستای کمک به بالا رفتن مرتبه رشد اقتصادی که باعث ایجاد استانداردهای بالاتر زندگی و کیفیت بهتر زندگی برای جمعیت رو به رشد جهانی باشد، مفید بوده و هر کجا که استفاده از انرژی باعث محدود کردن رشد اقتصادی و کیفیت زندگی گردد، مضر محسوب می شود. به عبارت دیگر هنگامی که افزایش استفاده از انرژی همراه با محدودیت های اکوانرژی باشد رشد را محدود می کند زیرا در این حالت منابع طبیعی و رشد اقتصادی ناپایدار است.
مفهوم اکوانرژی در واقع از مباحث اقتصاد و محیط زیست ناشی می شود که سیستمهای مختلف انرژی را از جهات اقتصادی و محیط زیستی بررسی و مقایسه می کند. محدودیتهای اکوانرژی که در این جا بدان اشاره می گردد شامل محدودیتهای زیست محیطی که باعث پایین آمدن استانداردهای زندگی می شود، می باشد. محدودیتهای سیاسی که در واقع باعث بحرانهای منطقه ای می شوند نیز به عنوان زیرمجموعه ای از محدودیتهای اکوانرژی به حساب می آیند.
نیاز قرن بیست و یکم پایدار شدن است . این مفهوم پایداری شامل نرخ پایدار افزایش جمعیت، پایداری مصرف انرژی و اقتصاد پایدار می باشد.
توسعه پایدار با اقتصاد پایدار معنی می یابد و اقتصاد پایدار باید توسط سیستم های انرژی که بازده بیشتر و قیمت پایین تر دارند و همچنین پاکیزه هستند یعنی سیستمهای انرژی که اقتصادی تر و قابل رقابت تر با سایر انرژیها بوده و افراد بیشتری را به کار گرفته و باعث کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی میگردند، تأمین شود. در جهان امروز با نرخ افزایش جمعیت بالا، رشد اقتصاد پایدار فقط از طریق دسترسی به سیستم های انرژی که بتواند به محدودیت های سایر انرژیها فائق آید امکان پذیر است و نکته قابل توجه اینجاست که بشر در راه رسیدن به چنین هدفی است، اما نکته منفی پراکنده بودن فعالیت روی این موضوع و مقاومتهای سیاسی و اقتصادی بسیار زیاد در راه آسا ن سازی این گذر انرژی مفید جهانی است. گذر از یک انرژی به نوع دیگر آن همواره همراه با یک سابقه تاریخی و مفاهیم جدانشدنی ا قتصاد و محیط زیست قابل بررسی است . برای شناخت محدودیتهای سایر منابع انرژی لازم است تا دو مورد فوق الذکر در مورد آنها بررسی گردد.
اولین بار استفاده از انرژی با استفاده از چوب رونق گرفت و در ابتدا اقتصاد چوب پایدار به نظر می رسید چون منابع جنگلی فراوان بودند و جمعیت جهانی نیز نسبتاً کم بود . اما هنگامی که تکنولوژی پیشرفت نمود و درخواست انرژی برای صنعت ذوب آهن و سایر صنایع افزایش یافت، جنگلها رو به نابودی گذاشت و قیمت چوب افزایش یافت . در واقع رشد اقتصادی با توجه به عدم در دسترس بودن منابع و افزایش قیمت محدود گردید.
در این زمان بشر اندیشه دیگری در راستای تکنولوژی استفاده از انرژی با بازده بیشتر رابا ارائه زغال سنگ، ابداع نمود . این گذر انرژی باعث پیشرفت هایی شد . در این سالها لوکوموتیو و موتورهای جدیدی که بتوانند از این سوخت جدید استفاده نمایند ساخته شد . بنابراین در قرن 19 منبع انرژی دیگری که مؤثرتر از چوب بود معرفی گردید و باعث بوجود آمدن یک رشد اقتصادی که افراد بیشتری از آن بهره می بردند گردید . این پیشرفت به همراه بازده اقتصادی بیشتر، محصولات متنوع و نیروی کار بیشتر و قیمت پایین محصولات باعث بوجود آمدن انقلاب صنعتی گردید . پس از گذشت زمان، انقلاب صنعتی باعث پایین آمدن سطح کیفی زندگی عده زیادی از مردم گردید. محدودیتهای اکوانرژی زغال سنگ به شرح زیر مطرح شد:
با محدودیتهای فوق مفهوم پایداری اقتصاد زغال سنگ زیر سؤال رفت . بنابراین تکنولوژی جدید یکبار دیگر یک گذر انرژی را تجربه نمود و به سمت سوخت پیشرفته تر بعدی متوجه گردید و نفت به عنوان یک سوخت جدید به سمت اقتصادی شدن حرکت کرد.
نفت با %75 کربن، تمیزتر و قابل حمل تر بوده و بازده بیشتری نسبت به سوختهای قبلی داشت. بنابراین به تدریج جایگزین سوختهای قبلی گردید . بطور کلی استفاده از انرژی در سیستم های اقتصادی، در زیر ساخت ها و حتی رفتارهای روزمره افراد نفوذ می نماید و از این رو تغییر انرژی به کندی صورت می گیرد. اگر چه همیشه مزیت های اقتصادی بر مقاومتهای سیاسی غلبه پیدا می کند اما تغییر انرژی آخرین اقدامی است که شامل قانون فوق میشود.
در سالهای استفاده از نفت ماشین های حفاری، پالایشگاهها و موتورهای احتراق داخلی به عنوان بخشی از انقلاب نفت توسعه و کاربرد می یابند و یک بار دیگر یک گذر انرژی به سمت انرژی ارزانتر با بازده بیشتر که در آن کارآیی افراد بالاتر بوده و قیمت خدمات را می کاهد و جمعیت جهان را به سمت یک منبع اقتصادی جدید که کیفیت زندگی را ارتقاء می دهد، سوق می دهد.
در حالی که از نفت به عنوان انرژی جدید استفاده می گردد، سیر تحقیقات برای گذر از سیستم های انرژی آلوده ساز و مشکل سازتر به سمت سوختهای پاک تر که از نظر شیمیایی ساده تر و از نظر اقتصادی پایدارتر باشند ادامه می یابد.
پیل سوختی وسیله ای است که با استفاده از یک واکنش شیمیایی، برق تولید می کند. هر پیل سوختی دو الکترود دارد، یکی مثبت و دیگری منفی که به ترتیب کاتد و آند نامیده می شوند. واکنش هایی که برق تولید می کنند در الکترودها رخ می دهند. هر پیل سوختی همچنین دارای یک الکترولیت است که ذرات شارژ شده الکتریکی را از یک الکترود به الکترود دیگر می برد و کاتالیزور که سرعت واکنش در الکترودهاراافزایش می دهد. هیدروژن سوخت پایه است، اما پیل های سوختی به اکسیژن هم نیاز دارند. یکی از جاذبه های پیلهای سوختی این است که با ایجاد آلودگی ناچیز برق تولید می کنند. بیشتر هیدروژن و اکسیژنی که در تولید برق به کار می روند نهایتاً باعث ایجاد محصولی جانبی به نام آب می شوند. یک پیل سوختی تنها مقدار بسیار کمی جریان مستقیم تولید می کند. در عمل، تعداد زیادی از پیل های سوختی با هم به صورت یک توده در می آیند. پیل یا توده، دارای اصولی یکسان هستند.
دسته بندی | فیزیک |
بازدید ها | 14 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 210 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
تشریح قوانین ترمودینامیک
مطالعه ترمودینامیک را مهندسین قرن نوزدهم آغاز کردند؛ آنها می خواستند بدانند قوانین فیزیک چه محدودیت هایی بر عملکرد ماشین های بخار و سایر ماشین های تولید کننده انرژی مکانیکی تحمیل می کنند. ترمودینامیک درباره تبدیل یک شکل انرژی به شکلی دیگر، به ویژه تبدیل گرما به سایر شکلهای انرژی بحث می کند. این کار با مطالعه روابط بین پارامترهای صرفا ماکروسکوپی صورت می گیرد که رفتار سیستمهای فیزیکی را توصیف می کنند. این گونه توصیف ماکروسکوپی (و در مقیاس بزرگ)، لزوما تا حدی خام است، چرا که همه جزئیات کوچک مقیاس و میکروسکوپی را نادیده می گیرد. اما در کاربردهای عملی، این جزئیات اغلب مهم نیستند. برای مثال، مهندسی که رفتارهای گازهای حاصل از احتراق را در سیلندر یک موتور اتومبیل بررسی می کند می تواند با کمیتهای ماکروسکوپی همچون دما، فشار، چگالی و ظرفیت حرارتی کار خود را پیش ببرد.
موتور درونسوز برای تبدیل یک نوع انرژی به نوعی دیگر ساخته شده است.
در واقع دانشمندان به دنبال یافتن پاسخ این پرسش بودند که آیا می توان ماشینی ساخت که به طور دائمی کار مکانیکی انجام دهد. آنها مدتها بر روی این موضوع تحقیق کردند و تعدادی از محققین نیز طرحهایی برای این کار پیشنهاد نمودند. شکل های زیر نوع از این طرحها را نشان می دهد.
این طرحها محدودیتهای قوانین ترمودینامیک را رعایت نمی کردند.
در این طرحها بدون انجام دادن کار انرژی گرفته می شد.
هدف این بود که ابزار ساخته شده بدون مصرف هیچ گونه سوخت یا هر گونه انرژی ورودی دیگر، کار خروجی بی پایانی را تامین کند. در شکل میله های کوتاه لولا شده، که به میخ ها تکیه دارند، وزنه ها را به چرخ متصل می کنند. وقتی میله ها در وضعیت نشان داده شده هستند، عدم توازنی در توزیع وزن وجود دارد که موجب ایجاد یک گشتاور ساعتگرد خواهد شد که چرخ را در جهت نشان داده شده می چرخاند. طراح می پنداشت این گشتاور همیشگی است و نه تنها چرخش چرخ را حفظ می کند، بلکه به طور دائمی به محور آن انرژی می دهد. اما آنچه در عمل اتفاق می افتد اینست که پس از یک دور چرخیدن، جرم ها در یک وضعیت متعادل باقی می مانند و حرکت متوقف می شود. در این راه کوششهای فراوانی صورت گرفت، اما هیچکدام عملی نبود.