دسته بندی | پزشکی |
بازدید ها | 17 |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 8331 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 82 |
محتویات فایل پاورپوینت به زبان انگلیسی می باشد.
اسلاید های مربوط به تحقیق درس بیوشیمی بالینی جهت مبحث تعادل اسید و باز در بدن
که به صورت کاملا انگلیسی برای ارائه در سطح دانشجویان ارشد و کارشناسی و دکتری عمومی پزشکی و داروسازی بوده و شامل موارد زیر می باشد:
مفاهیم پایه تعادل اسید و باز و مکانیسم های حفظ آن
سیستم های تنظیمی بدن شامل ( سیستم تنفسی ، سیستم کلیوی و بافرهای دخیل)
بیماری های موثر در برهم زدن تعادل اسید باز
روش تشخیص سریع بیماری های دخیل در برهم خوردگی تعادل اسید باز
دسته بندی | باستان شناسی |
بازدید ها | 23 |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 10579 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 56 |
"بسیاری از باور های ذهنی ما در پوشش و لباسی که بر تن داریم بروز می کند." جی جی مارکس
پیشینیان ما در دوران پیش از اسلام دارای فرهنگی غنی و طرز تفکری مترقی بوده اند و این مورد در لباس ها و دستار ها و زیورآلات متنوعی که در اجتماع آن دوران مورد استفاده قرار میگرفته است مشهود می باشد.
بعد از ظهور اسلام و گسترش آن در ایران تغییراتی در سبک پوشش رایج ایرانیان بوجود آمد ولی سنت های ایرانیان از دوران باستان در قالبی نو در ایران بعد از اسلام خود را حفظ کرده و شکلی جدید به خود گرفته اند.
لذا آگاهی از نحوه پوشش و سبک پوشاک و نیز طریقه حضور و ظهور زن و مرد ایرانی در جامعه تا قبل از گسترش اسلام در ایران راهگشای حفظ اصالت و فرهنگ ایرانی در دوران فعلی می باشد.
فایل حاضر نتیجه تحقیق کتابخانه ای است که اینجانب در سال 1390 در مورد نحوه پوشش ایرانیان قبل از اسلام انجام داده ام. تمامی عکس ها و مطالب تحقیق از منابع مورد ذکر، اسکن و برداشت شده است به جز مواردی که ابراز نظر از این جانب بوده است.
در نهایت امیدوارم این پاورپوینت سراسر تصویر قدرت مقایسه و یافتن الگوهای جدید را برای دانشجویان و محققان فراهم نماید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 168 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
در مناطقى بین آسیا و اروپا و هم چنین در تبت و ایران شیر را هنوز هم مثل عهد قدیم تخمیر مى کنند و از آن ماست و پنیر درست مى کنند. در قدیم انسان وقتى دوشیدن شیر را یاد گرفت و به حکم اتفاق انعقاد شیر را دید از آن چیزهاى مختلفى ساخت که یکى پنیر است .
مصرف پنیر براى چه کسانى مجاز است و تاءکید مى شود؟
فایل پاورپوینت 35 اسلاید
دسته بندی | حقوق |
بازدید ها | 10 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 463 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 49 |
در جوامع خرد و غیر سیاسی نظیر جامعه پزشکان یا ورزشکاران یک فعالیت خاص مورد توجه قرار می گیرد؛ در حالی که «جامعه سیاسی» در برگیرنده کل فعالیتهای انسانها است. این شمول و فراگیری در هیچ جامعه دیگری وجود ندارد.
عضویت در جوامع خاص، اختیاری است و به اراده افراد بستگی دارد؛ در حالی که عضویت در جامعه سیاسی ارادی نیست. زندگی در چنین جامعه ای از تولد آغاز می گردد و همزمان همه قوانین و مقررات متوجه انسان می شود و هیچ گریزی از آن وجود ندارد در صورتی که فردی خواهان ترک عضویت از یک جامعه سیاسی باشد به ناچار باید وارد جامعه سیاسی دیگری گردد که اراده خود را بر او تحمیل خواهد نمود.
در هر جامعه سیاسی، با بهره گیری از ابزارها و امکانات مادی، ساختار تشکیلاتی و نیروی به خدمت گرفته شده انسانی، قدرتی سیاسی به وجود می آید که برای انتظام امور جامعه و تامین و تضمین حقوق مردم وارد عمل می گردد و هیچ قدرتی در برابر آن تاب مقاومت ندارد.
بدین ترتیب روشن می گردد که هر جامعه سیاسی به ناجار باید در پناه یک « نظام سیاسی» به حیات خود ادامه دهد. درون مایه هر نظام سیاسی « قدرت» است. منشا مشروعیت قدرت یا نهایدنه شدن قدرت در نظامها است؛ یعنی چگونگی شکل قدرت، توزیع، اعمال، محدود شدن و امکان دستیابی به آن مشخص می گردد. ده ها مسئله دیگر در باب قدرت سیاسی وجود دارد که تا نظام سیاسی وجود نداشته باشد پرسش از آنها بی فایده خواهد بود.
به طور کلی می توان در شکل گیری هر نظام حقوقی ویژگی های زیر را مورد توجه قرار دارد:
چنانچه خواهیم دید اسلام همه ویژگی های نامبرده را دارا بوده، از یک نظام حقوقی منسجم برخوردار است.
فایل پاورپوینت 49 اسلاید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 9 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 746 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
با کاهش محتویات چربی پنیر پیتزا زیر 10% تغییرات زیر بوجود می آید :
1- نسبت کمتر رطوبت به Pro
2- آزاد سازی کمتر چربی آزاد در طی پخت و ایجاد لایه ی پلاستیکی نامطلوب روی پنیر
3- ذوب شدن دیرتر پنیر
4- پروتئولیز کمتر و بافت سفت
5- رنگ روشن تر
6- بی مزگی طعم (بدلیل کاهش اسیدهای چرب + شستن پنیر) (8)
روشهای تولید پنیر پیتزای کم چرب :
1- پردازشی (رطوبت – pH – Ca – دما و ...)
2- انتخاب کشت آغاز گر (S.thermophilus )
3- استفاده از جایگزین های چربی ( Simplesse – Salatrim – Stareh و ....) (4)
1- استفاده از دمای پخت پائین oc (25 – 30 ) و بکار گیری از Ph بالا برای حفظ رطوبت
2- شستن دلمه با آب سرد (oc 22) : به منظور حفظ رطوبت و قابل حل کردن کلسیم که به نرمی بافت کمک می کند.
3- وارد کردن 5% دوغ کره شیرین (sweet butter milk) که با روش اولترافیلتراسیون تغلیظ شده :
به منظور حفظ رطوبت – این پنیرها باعث کاهش درصد چربی آزاد شده و بهترین ساختار بافتی را از خود نشان دادند.
4- هموژنیزاسیون خامه : به منظور کاهش اندازه گلبولهای چربی و بافت یک نواخت تر و بازده بالاتر
هموژنیزاسیون خامه تأثیری در ذوب شدگی پنیر نداشت اما ورود دوغ کره اولترافیلتره شده ، قابلیت ذوب شدن را کاهش داد. ( 6 و4 )
فایل پاورپوینت 29 اسلاید
دسته بندی | هنر و گرافیک |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1177 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 21 |
تایپوگرافی هنری است که در آن طراح می کوشد با تغییر عناصر متن ، مثل اندازه ، فاصله حروف ، شکل حروف ، فاصله خطوط ، پاراگراف بندی و مواردی از این دست زبان بصری برای تایپ به وجود آورد . تایپوگرافی در طیف گسترده ای از امور هنری ، مثل ساخت تیتراژ فیلم ، طراحی گرافیک ، طراحی کتاب های کمیک ، طراحی مالتی مدیا و… کاربرد دارد تایپوگرافی با خطاطی و دست نویس تفاوت دارد ، هر چند طراح تایپ می تواند از خط و دست نویس نیز برای
تایپوگرافی بهره ببرد .
در این بخش، به تاریخچه ای مختصر از تایپوگرافی در دنیای اسلام و غرب خواهیم پرداخت.
سابقه استفاده ازحروف ونوشتار به مثابه یک عنصرمستقل تصویری درطراحی گرافیک به چند دهه قبل بازمی گردد.
پیش از آن کلمات و نوشتار به عنوان یک جزء و عنصری مکمل در کنار تصویر قرار می گرفت.برای آشنایی با جزییات بیشتر این مبحث به صفحات بعدی مراجعه نمایید.
در آثار گرافیکی، تصاویر و حروف، بار پیام رسانی اثر را بر عهده دارند. در بسیاری از موارد، پیام نوشتاری با استفاده از حروف و متن به شکلی ارائه می شود که القای فرم(شکل) و تصویر را در اثر می نماید. «تایپوگرافی» یا «خط نگاری» و «خط نگاره» اثری گرافیکی است که حروف و کلمات ، ساختار اصلی آن را تشکیل می دهد و در واقع کم و کیف ترکیب بندی اثر، به اعتبار نوشتار و یا حروف شکل می گیرد.
«گرافیک» به حوزه نوین و گسترده ای شامل پوستر، تایپوگرافی، نشانه ، مصور سازی، صفحه آرایی و ... که با عملکردهای خود یک پیام یا اطلاعات خاصی را به صورت بصری ارائه میکنند، اطلاق میگردد. امروز طراح گرافیک میکوشد تا با طراحی یا انتخاب علائم بصری و مجموعه تصاویر، رنگ و نوشتار و درکنار هم قرار دادن آنها ، اثری خلق کند تا پیام مشخصی را به مخاطبین خویش منتقل سازد.
تایپوگرافی همانگونه که اشاره شد، یکی از جلوه های بارز و با قدمت هنر گرافیک است. واژهی «تایپوگرافی» در گذشته معادل طراحی حروف و آن دسته از آثار نوشتاری می شد که با فرایند چاپ و تکثیر به صورت تک رنگ ایجاد و تقریباً در همین حدود خلاصه می شد . اما امروز این واژه شامل آثاری می شود که با استفاده از خط و یا خط و تصویر با رعایت اصول زیبا شناسی، اثری واحد را ایجاد کند که بیانگر اطلاعات و یا پیامی باشد . در بسیاری
از موارد، استفاده از حروف و متن به شکلی ارائه می گردد که القایفرم(شکل) و تصویر را در اثر می نماید.
طراحان در آثار خود با بزرگ نمایی، فشردگی و چیدن حروف در کنار هم، و گاهی تنها با دخل و تصرف در فیزیک حروف، ارتباط عمیقی با موضوع به وجود می آورند.
در دهههای اخیر در تلاشی دیگر هنرمندان گرافیک سعی در تقویت ویژگی بصری حروف و نزدیک کردن نوشتار به وجه تصویری، چه به صورت مفهومی که مخاطب بتواند بار معنایی آن را به راحتی درک کند و یا بصورت تصویر انتزاعی که بتواند نظر مخاطب به وسیلهی فرم، رنگ و .... را جلب کند. این نوعِ نگارش در قلمرو «تایپوگرافی» در اندک زمانی، حوزه محدود «تایپوگرافی» سنتی را در هنر گرافیک، به ویژه در مغرب زمین، گسترش غیر قابل تصوری داد . با این حرکت و جهش سریع، تایپوگرافی به قلمرویی مستقل و دارای تعریف، اصول و حتی تاریخچه ای
نوین دست یافت.
«تایپوگرافی» در حوزه های مختلف هنر گرافیک شامل پوستر، طراحی حروف، نشانه و ... حضوری پر رنگ و گاهی هم به عنوان تنها عنصر تصویری غالب هویدا گشت.
همانطوری که اشاره شد تایپوگرافی یا «خط نگاری» و «خط نگاره» اثر گرافیکی است که نوشتار، شکل اصلی آن را تشکیل می دهد و در واقع، کیفیت ترکیب اثر به اعتبار نوشتار و حروف ایجاد میشود. طراحی و ابداع شیوههای جدید نگارش و نحوه ی کاربری های آنها از دیگر عملکرد های تایپوگرافی،است. از طرفی دیگر شاید هدف اصلی تایپوگرافی، سرعت بخشیدن به ارسال هر چه سریع تر پیام و برقراری ارتباط به صورت «زبان
تصویری» نسبت به نوشتاری عادی باشد.
فایل پاورپوینت 21 اسلاید
دسته بندی | تربیت بدنی |
بازدید ها | 10 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2344 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
معایب بیومکانیکی استارت کوتاه: چون پاهای دونده زمان نسبتاً کوتاهی با بلوکه ها در تماس است، ضربه کمتری بر بلوکه ها وارد می نمایند، در نتیجه سرعت دونده به هنگام ترک بلوکه محدود می شود.
ویژگی استارت متوسط: دونده مدت زمان بیشتری بر بلوکه ها نیرو وارد می نماید و باسرعت بیشتر از بلوکه ها جدا می شود. وزن بدن روی دست ها و پاها تقسیم شده و بیشتر بر روی دست ها می باشد.
شروع دوی سرعت با تنه خم و گام های متوالی زیاد، باعث غلبه بر لختی بدن شده و اندازه حرکت زیادی به دونده می دهد. تمایل بدن مستقیماً نتیجه شتاب دونده است.
بیشترین انرژی هنگام فشار رو به عقب ایجاد می شود. برای بالا بردن زانو و مرحله اتکا نیز انرژی لازم است. ورزشکاری که سریع می دود برای مقابله با هوا باید انرژی بیشتری مصرف کند. بادی که از مقابل می وزد به این مقاومت می افزاید. کفش میخی سبک و زمین های سفت بیشتر فرد را به جلو می راند.
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 12 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2055 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 43 |
مشخصات گیاه برنج
ساقه برنج راست، استوانه ای و جز در قسمتی که گره ها وجود دارند توخالی است. ارتفاع ساقه به 60 تا 200 سانتی متر می رسد. برنج علاوه بر ساقه اصلی، 4 تا 5 ساقه فرعی دارد. برگهای برنج به صورت متناوب در دو ردیف در دو طرف ساقه گرفته اند. برگ برنج دارای غلاف، پهنک، زبانک و گوشوارک است. همچنین برنج مانند گندم، دارای گل آذین خوشه ای می باشد که دانه ها در آن قرار می گیرند.
برخلاف سنبلچه های گندم و جو و ذرت که فشرده و نزدیک به هم هستند، سنبلچه های برنج به صورت غیرفشرده روی محورهای اصلی و فرعی گل آذین قرار می گیرد. میوه برنج دارای غلافی سفید رنگ، قهوه ای، کهربایی، قرمز یا بنفش است که این میوه را به همراه غلاف آن، شلتوک می نامند. برای قابل استفاده شدن برنج برای انسان، باید شلتوک را پوست کنند، یعنی غلاف را از دانه جدا نمایند.
کشت برنج
کشت برنج در نقاط مختلف
شواهد نشان می دهند که تقریباً 4000 سال قبل از میلاد، در کشورهای هند و چین، کشت برنج متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا به حساب می آید. نزدیک به 90 درصد سطح زیرکشت و تولید برنج متعلق به کشورهای خاور دور می باشد. بیش از نصف محصول برنج هم در دو کشور هند و چین تولید می شود. بطور کلی، کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری برمه، تایلند، ویتنام، لائوس، اندونزی، فیلیپین، پاکستان، هند، آمریکا، ژاپن، ایتالیا، مصر، چین، برزیل، کوبا، مکزیک و استرالیا از تولید کنندگان برنج به شمار می آیند.
کشت برنج در ایران
کشت برنج در ایران در نواحی شمالی بویژه رودسر و استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد. شواهد نشان می دهد که این محصول در این ناحیه قرنها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته است. البته امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت ایران، تولید داخلی برنج پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل، مقادیر قابل توجهی از این محصول از خارج وارد می شود.
انواع برنج
برنجهای یک ساله در شرایط مساعد آب و هوایی قادرند رشد مجدد خود را پس از برداشت محصول اول، آغاز نمایند و محصول دوم و گاهی حتی تا چند سری، محصول تولید کنند. برنجهای وحشی یک ساله در نقاط مرتفع یا باتلاقهای غیردائمی کم عمق رشد می کنند.
برنجهای یکساله کلاً نسبت به کم آبی مقاوم ترند. برنجهای وحشی چندساله اغلب در مناطق پست و باتلاقهای دائمی کشت می شوند.
شرایط مناسب برای کشت برنج
دما: میانگین دمای مورد نیاز برنج هنگام رشد باید بین 20 تا 37 درجه سانتیگراد باشد. پایین بودن دما در اوایل فصل زراعی یا آبیاری مزرعه با آب سرد سبب می شود که زمان رسیدن دانه ها با تاخیر افتد. بالا بودن دما هم موجب کاهش تعداد سنبلچه های بارور وزن دانه ها می شود.
نور: نور هم یکی از عوامل موثر در رشد گیاه است. شدت نور در اوایل فصل زراعی شاید عامل محدود کننده ای برای رشد برنج به حساب آید. اما با نزدیک شدن به پایان فصل زراعی، بویژه موقع تشکیل خوشه رقابت برای جذب نور بین بوته ها افزایش می یابد.
رطوبت: مناسب ترین میزان رطوبت برای گلدهی گیاه برنج، 70 تا 80 درصد است. رطوبت کمتر از 40 درصد، عامل بازدارنده ای برای گلدهی گیاه به شمار می رود. وزش باد و ریزش باران و تگرگ، در زمان گلدهی زیانبار است. همچنین بارندگی موقع برداشت محصول هم عملیات مربوط به خشک شدن محصول را به تأخیر می اندازد.
آب: آب مورد نیاز برنج از سایر غلات بیشتر است. هشتاد درصد آب مورد نیاز محصول برنج تولید شده در جهان بویژه در نقاط استوایی، از آب باران تأمین می گردد. 20 درصد باقی مانده را از آب رودخانه و آب چاه تأمین می نمایند.
خاک: برنج در خاکهای مختلف، از فقیر تا غنی که تنها آب مورد نیاز گیاه تأمین باشد به عمل می آید. البته مقدار آب مصرفی در خاکهای سبک بیش از خاکهای سنگین است. مناسب ترین خاک برای کشت برنج، خاک رسی با لایه غیرقابل نفوذ در عمق 50 تا 150 سانتی متری و همراه با مقدار زیادی مواد آلی است. برنج اصولاً نسبت به شوری خاک و شوری آب مقاوم است. در صورتی که آب کافی برای شستشوی نمک خاک وجود داشته باشد، می توان از برنج برای اصلاح خاکهای شور استفاده نمود.
کشت برنج
روش مستقیم: بذر را مستقیماً داخل خاک آماده می کارند.
روش نشاء: بذر خیس شده را داخل زمین مخصوصی به نام خزانه می کارند و سپس، بوته یا نشای بدست آمده را به زمین اصلی مزرعه منتقل می نمایند.
بیماریها و آفات برنج
بلاست ساقه برنج
این بیماری را قارچی به نام Pyricularia oryzae ایجاد می کند. یکی از مخرب ترین بیماریهای گیاه برنج است که با خشکاندن، شکستن و خواباندن ساقه قادر است میزان تولید برنج را به میزان چشمگیری کاهش دهد. سمپاشی مزرعه با سولفات مس و ترکیبات آلی جیوه در کنترل این بیماری تا حدی مؤثرند.
پوسیدگی طوقه برنج
این بیماری که به ژیگانتیسم هم معروف است، بوسیله قارچ Gibberia fugikuria ایجاد می شود که این قارچ، سبب رشد فوق العاده ساقه و نازک شدن آن و در نهایت مرگ بوته برنج می شود. دمای بیش از 20 درجه سانتیگراد بویژه در لایه بالایی خاک می تواند شرایط مساعد برای فعالیت این قارچ را فراهم نماید. ضدعفونی نمودن بذر با اگروزان می تواند خسارت ناشی از این قارچ را کاهش دهد.
فایل پاورپوینت 43 اسلاید
دسته بندی | بازاریابی و امور مالی |
بازدید ها | 14 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 541 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
مقدمه:
ساختار و ابزار تاثیر گذاری تبلیغات بیش از هر چیز وابسته به انتخاب تاکتیک ها و تکنیک های است وعناصرتبلیغاتی است.
اکثر شرکت ها از آژانس های تبلیغاتی برای ایجاد آگاهی در رابطه با برندشان استفاده می کنند، یا به تیم تبلیغاتی درون شرکت متکی هستند.
رسانه هایی که برای انتشار اطلاعات استفاده می شوند شامل تلویزیون، رادیو، سینما، بازی های ویدئویی، اینترنت، ارتباط های تلفنی، بنر، بیلبورد، و رسانه های چاپی مانندروزنامه و مجله می باشد
تبلیغ:
در لغت در واژه عربی به نام بَلَغَ به معنی رسیدن، وصل کردن، دعوت و اعلام و... و تبلیغ از باب تفعیل به معنی رساندن چیزی است.
در زبان فارسی نخستین بار توسط ملک الشعرای بهار از واژه آوازه گری به جای تبلیغ استفاده شد که اقبتال از آن صورت نگرفت
تاکتیک ها و تکنیک های تبلیغاتی
در این قسمت با مهتمرین تاکتیک های تبلیغاتی آشنا می شویم به طور مکرر مورد استفاده مبلغان صاحبان کالا قرار می گیرد ابته برخی از این تاکتیک ها در تبلیغات سیاسی و برخی در تبلیغات اقتصادی و بازرگانی کاربرد بیشتری دارند.
1)برجسته سازی(بزرگنمایی):
برجسته سازی در تبلیغات سیاسی، مباحثات، مناظرات، تبلیغاتو اخبار تجاری، نظام حقوقی و محاکمات،نقش وتاثیر گروه ها در کنترل مخاطبان و افکار عمومی و روابط عمومی کاربرد دارد
2)تکرار، تاکید و تایید:
با این روش مبلغ تلاش می کند با شیو ه های گوناگون و به تکرار در مراکز واماکن و رسانه های متنوع مشتری را با تبلیغ کالا آشنا کند. البته مبلغ باید هوشیار باشد تبلیغ بیش از حد مخاطب را خسته نکند این نوع تبلیغ از تئوری کشت استفاده می کند یعنی با چند سری تکرار در شرایط مساعد آن چه کشت شده است می روید.
3)تازگی وتفاوت:
دیدن شدن در میان انبوه تبلیغات نیاز به متمایز بودن و جذابیت دارد باید متفاوت باشیم تا دیده شویم . باید بتو انیم این تفاوت را نشان دهیم و مخاطب این تفاوت را احساس کند
4)فراوانی و کثرت:
در این تاکتیک با استفاده از آمار و ارقام مثلا پر فروش و افزایش در تولید؛ قویترین و عموما از ترین ها کمک می گیرد
5)احتمال و شانس و انگیزه:
در این تاکتیک از روش قرعه کشی بین مشتریان یا متقاضیان استفاده می شود
6)تضاد:
} خوش تیب ها از این ادکلن استفاده می کنند{ شعاری است که به افراد می گوید اگر استفاده نکنید خوش تیب نیستید.
7)تاکتیک تظاهر به بی طرفی:
این روش سعی دارد از زبان شخص سوم تبلیغ کند«ما نمی گوییم دیگران می گویند» به همین طریق از افراد مشهور و معروف استفاده می کنند.
8)تاکتیک کلی بافی:
استفاده از الفاظی همچون بهترین قدیمی ترین و... تاکتیکی که به آن کلی بافی می گوییم از این روش بیشتر شرکت های نوپا استفاده می کنند وفرق آن با تاکتیک بزرگنمایی از الفاظ به جای آمار استفاده میکند
فایل پاورپوینت 19 اسلاید
دسته بندی | کار و امور اجتماعی |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3029 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 283 |
فرایند صنعتی شدن، موجب استفاده فزاینده از ابزار و ماشین آلات فنی شده است. عدم رعایت اصول صحیح در ساخت یا استفاده از وسایل، حوادث ناشی از کار را افزایش داده است. بنابر بیانیه آمارسازان بین المللی کار در سال 2003 روزانه هزار نفر در اثر حوادث ناشی از کار جان می دهند و خسارت سالانه بالغ بر 109 * 1250 $ می شود.
وقوع انقلاب صنعتی 1760-1830 در انگلستان ( اختراع ماشین بخار 1782 جیمزوات) و سرایت به دیگر کشورهای اروپایی و استفاده از نیروی محرکه مکانیکی و الکتریکی موجب تبدیل کارهای دستی به ماشینی گردید و باعث تقسیم کار، افزایش تولیدات و سرعت در انجام کار شد که نتیجه آن افزایش خطر در محیطهای صنعتی بوده است.
بهبود شرایط کار و استقرار عدالت اجتماعی در سطح بین المللی، در طول سالیان دراز دلمشغولی بسیاری از افراد بوده است. رابرت آون انگلیسی در سال 1818 پیشنهاد نمود که مسائل مربوط به کار " در کمیسیون کار" در سطح بین المللی بررسی شود. اما اولین گامی که در این زمینه برداشته شد کنفرانس بین المللی در سال 1890 با حضور 14 کشور در برلین بود که نتیجه آن توصیه هایی در زمینه شرایط کار در معادن و تجدید کار اطفال و زنان و تعطیل هفتگی بود. در سال 1900 جامعه بین المللی حمایت قانونی از کارگران تشکیل شد.
سرانجام در سال 1919 سازمان بین المللی کار در پایان جنگ جهانی اول بموجب ماده 13 قرارداد صلح ورسای برای حمایت از حقوق کارگران، ایجاد شرایط مساعد کار و امکانات کافی برای اشتغال و سطح زندگی مناسب برای کارگران سراسر دنیا تأسیس شد و هدف از تأسیس آن استقرار عدالت اجتماعی، آزادی و امنیت اقتصادی و ایجاد فرصت های مساوی برای آحاد ملتها بوده است. در بدو تأسیس 45 کشور به عضویت این سازمان در آمدند و در حال حاضر 174 کشور عضو این سازمانند.
این سازمان سه جانبه است یعنی اعضایی از کارگران، کارفرمایان و دولتها در آن عضویت دارند.
حادثه ناشی از کار عبارتست از رویدادی غیر منتظره که در هنگام کار روی می دهد و جریان عادی کار را متوقف می سازد. حادثه ممکن است دارای پیامدهای جسمی و روانی برای کارکنان و خسارات اقتصادی برای سازمان باشد.
دریک مفهوم وسیع حوادث ناشی از کار کلیه حوادثی را که در ضمن کار و نیز در حین رفت و آمد به محل کار به وقوع می پیوندد در برمی گیرد و برای اینکه حادثه ناشی از کار تلقی شود باید هم در حین انجام وظیفه رخ دهد و هم به سبب انجام وظیفه رخ دهد.
انواع حادثه
حوادثی که مستقیماً سبب آسیب دیدگی می شود در کنفرانس جهانی 1962 بشرح زیر احصاء شده است:
1- سقوط اشخاص
2- سقوط اشیاء
3- راه یافتن و تصادم یا اشیاء
4- گیرکردن و قرارگرفتن بین اشیاء
علل مستقیم :
سازمان تأمین اجتماعی حادثه حین انجام وظیفه را در یکی از حالات زیر می داند:
ب: بدستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه مأمور انجام وظیفه باشد. این مأموریت باید در ارتباط با کارگاه و وظایف قانونی وی و مقررات و عرف کار منطبق باشد.
ج: حوادثی که هنگام رفت وآمد از منزل به کارگاه و بالعکس رخ می دهد مشروط بر آنکه در اوقات متعارف کار رخ دهد.
فایل پاورپوینت 283 اسلاید