دسته بندی | محیط زیست |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 6683 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 253 |
1-1- مقدمه
همه شی ها از آب زنده اند.
1-2-1 ویژگیهای آب های زیر زمینی
1- مواد معلق، مواد آلی در آن ها معمولاً کم است.
2- Fe2+ و Mn2+ در آن ها کم و CO2نسبتاَ زیاد
3- املاح محلول و سختی آن ها نسبتاً زیاد
4- چاههای کم عمق ممکن است آلوده به میکروب باشند.
1- زلال هستند.
2- معمولاً به میکروارگانیسم ها آلوده هستند.
3- مقدار آمونیاک و نیترات آنها ممکن است زیاد باشد.
4- در صورت عبور از نواحی صنعتی، به مواد شیمیایی آلوده هستند.
5- املاح محلول آن ها نسبتاً کم است.
6- PH آنها در حدود 8-7 است.
1-2-3- ویژگیهای آبهای شور
1- مقدار املاح محلول آنها زیاد، 1000 تا PPM 40000
2- میزان یونهای کلر و سدیم آن زیاد ، بیش از PPM 500
آب خالص در طبیعت وجود ندارد.
ضمن استقرار آب در یک مکان یا جاری شدن در یک منطقه، مواد جامد و گازهای محلول در آب، در آن حل و مواد ریز غیر قابل حل در آن به صورت معلق در می آیند. بنابراین:
ناخالصی های آب سه دسته کلی هستند:
فایل پاورپوینت 253 اسلاید
دسته بندی | عمران |
بازدید ها | 5 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2227 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 62 |
در این پروژه پاورپوینت ساختمان ها بامصالح بنایی و اتصالات در 62 اسلاید کاربردی و آموزشی و کاملا قابل ویرایش همراه با شکل و تصاویر طبق موارد زیر ارایه شده است:
1- اجرای پی کنی
2- اجرای صحیح شناژ تحتانی و انتظار های ستون
3- اجرای دیوار چینی به صورت کله و راسته
4- عایق کاری دیوار
5- اجرای نعل در گاه به وسیله نبشی
6- اجرای نما کاری که بوسیله داربست و الوار
7- اتصال دیوار و کلاف قایم
8- کار گذاری میلگرد عصایی در محل اتصال دو دیوار برای اتصال بهتر
9- اجرای سنگ چینی و استفاده از آن در زیر فنداسیون
10- قرار گیری تیر آهن روی شناژ جهت کنسول که توسط نبشی در جلو مهار
می شود
11- اجرای شناژ تحتانی و انتظار های ستون
12- اجرای کف سازی و نما کاری
دسته بندی | علوم اجتماعی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 30 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
سرود ملی از نماد هاى بارز هویت ملی کشور ها است که در قرن نزدهم میلادی همزمان با پیدایش دولت ملی درغرب بوجود آمد و سپس به نقاط دیگر گیتی گسترش یافت. هالندی ها نخستین کسانی بودند که در نیمه قرن شانزدهم میلادی برای خود سرودی ساختند.
امروز اکثر کشور های جهان سوم در ساختن سرود ملی خویش از کشور های غربی تقلید نموده و سرود ملی خویش را یا در قالب موسیقی مارش عسکری می ریزند و یا اینکه آنرا شبیه به آهنگهای مذهبی کلیسا می سازند. در این میان کشور های معدودی اند که سرود ملی شان ریشه در بیشه موزیک خود شان دارد که جاپان، سریلانکا و میانمار از آن جمله اند. دسته ای از کشور ها در کنار سرود ملی، دارای سرود شاهی، سرود ریاست جمهوری، سرود دولت و امثال آن نیز میباشند. سازمانهای بین المللی چون سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و اتحادیه افریقا هم دارای سرود های رسمی خود شان اند.
سرود های ملی عظمت کشورها را بازتاب داده و احساس وحدت و همبستگی را در میان ملل و جوامع تقویت می بخشد. این سرودها گاهی بصورت هیجان زا و سکر آور عمل نموده و خروش و غریوی در افراد بوجود آورده و روان شهروندان و اتباع یک کشور همنوا با آهنگ آن آتش گرفته و در میدانهای نبرد، در زیر ضربات موسیقی و کلمات جادوئی آن جان می بازند. آرزوها و آرمانهای جمعی یک ملت در قالب سرود ملی آن ریخته میشود. آهنگ و کلمات سحر آفرین سرود ملی در بدنها روح دمیده و سنگری میشود برای دفاع از اهداف و ارزشهای بزرگ ملی.
از دید جامعه شناسی، موسیقی سرود ملی نشانه ای از فرهنگ یک کشور است که مؤلفان و آهنگسازان در آفرینش این پارچـه هنری از عناصر فرهنگی کشور خویش استفاده می کنند. سرود ملی منبع رموز، مفاهیم، اشارات، دلالات و الهامات بلندی برای ملتها است.
سرود ملی در افغانستان حکایتی طولانی دارد. گفته می توانیم، سرود های ملی ای که تا هنوز در کشور ما ساخته شده اند چون با ساختار و فرهنگ و روان مردم ما مطابقت نداشته اند، نتوانسته اند دوام یابند. سرود ملی تصویب شده کنونی هم نمیتواند بهتر از سرودهای گذشته باشد.
یکی از مسایل اختلاف بر انگیزی که در لویه جرگه اخیر قانون اساسى بر سر آن بحث صورت گرفت مسئله سرود ملی بود. در آن جرگه پس از تنشهای فراوانی که شاهد آن بودیم، دوصد و چند تن از اعضای لویه جرگه طرح دو زبانه بودن سرود ملی را امضا نمودند و بعد از آن آقای کرزی نیز در حضور عده ای از شخصیتهای سیاسی کشور وعده سپردند که بخاطر تحکیم پایه های وحدت ملی، سرود ملی کشور باید به هردو زبان دری و پشتو و حاوی کلمه الله اکبر و نام اقوام افغانستان باشد. اما شگفت اینکه هنوز چند ساعت از این طرح و توافق و وعده سپری نشده بود که آقای کرزی سخن قبلی خویش را نقض نمود.
حال بیایید این سروده را برای لحظه ای زیر ذره بین نقد قرار دهیم تا ببینیم که تا چه حدی توان مقاومت را خواهد داشت. رسم بر این است که در کار های هنری مهمی چون سرود ملی، کوشش زیادی صورت میگیرد تا مفاهیم زیاد و بزرگی در قالب الفاظ و عبارات مختصر و مفیدی ریخته شوند، ولی چه کنیم که سرود ملی کنون نتوانسته است از این آزمون پیروز بدر آید. به این معنی که شش مصرع نخستین این سرود ملی میتوانست در یک یا دو مصرع گنجانیده شود. نقیصه دیگری که در آن دیده میشود همانا عدم تناغم و هماهنگی در میان قطعه های مختلف آن و انتقال غیرمنطقی از یک مقطع به مقطع دیگر است. اشاره صریح به پیوند اخوت و برادری در میان افراد این ملت جنگزده، مسئله دیگری بود که باید بدان توجه می شد. جامعه امروزی ما سخت نیازمند اخوت، برادری و همبستگی است که سرود رسمی ما باید بصورت واضح و قاطع به آن تصریح می نمود که نکرده است. اصل مردمسالاری که مبنای اصیل یک نظام سالم سیاسی است هم در اینجا دیده نمی شود. سرود های ملی کشور های جهان، مظهر افتخارات ملی و قهرمانیهای تاریخی آنها است ولی شاید کمتر ملتی را سراغ نمود که تاریخش به اندازۀ تاریخ ما مملو از رشادتها، قهرمانیها و افتخارات باشد ولی در عین وقت دارای سرود ملی ای به این اندازه بی روح، خنثی، خشک، بی حرکت، بی محتوی و فاقد هویت تمدنی باشد. حتی کلمه «الله اکبر» که دارای بار عاطفی و حماسی بسا سنگینی است، در سیاق این سرود سست، رنگ می بازد.
سرود های ملی، گذشته ملتها را به آینده آن پیوند می دهند ولی در اینجا از هیچ گذشته ای خبری نیست. چقدر جنایت است که تاریخ چند هزار سالۀ کشوری را تجاهل نمود و از ذکر تمدنهای بسیار شکوهمند و ریشه داری چون «آریانا» و «خراسان» طفره رفت. ذخایر افتخاربخش فرهنگی جامعه را به بوته فراموشی سپرد و سروده ای سست، بی مزه، لزان و فاقد هویت تمدنی و شخصیت تاریخی بوجود آورد. آیا فکر می کنید که با جمع شدن گلیم طالبان، تلاش در جهت هموار سازی پایه های بلند فرهنگی کشور ما پایان یافته است. من تصور میکنم که در دل نظام کنونی افغانستان عناصری وجود دارند که در تاریخ ستیزی و فرهنگ زدائی خویش بر طالبان سبقت جسته اند. اگر طالبان تندیسهای کوه پیکر بامیان را با داینامت انفجار دادند این دسته همان سیاست را با ابزار و شیوه های دیگری دنبال می نمایند.
فایل ورد 16 ص
دسته بندی | دام و طیور |
بازدید ها | 6 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 144 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 8 |
رشد ماهیان و عواملی که روند رشد تحت تأثیر آنهاست برای پرورش دهنده ماهی ، در درجه اول اهمیت قرار دارند. زیرا حداکثر رشد ماهی در حداقل مدت زمان با حداقل مقدار غذا ، هدف اصلی اوست. ماهی جانوری خونسرد است و جهت حفظ درجه حرارت بدن خود ، مجبور به صرف انرژی نیست. بدین لحاظ ، یک ماهی نسبت به یک جانور خونگرم ، از لحاظ تبدیل مواد غذایی به پروتئین بدن ، از کارآیی و استعداد بیشتری برخوردار است.
تغذیه ماهیان انرژی مورد نیاز ماهی از غذا تأمین میشود، بهر حال این انرژی در اصل از خورشید تولید میشود. انرژی خورشید بوسیله گیاهانی که برای ساختن کربوهیدراتها ، انرژی مصرف مینمایند، به غذا تبدیل میگردد. جانوران این گیاهان را خورده و انرژی ذخیره شده را جهت انجام فعالیتهای خود مورد استفاده قرار میدهند.بنابراین گیاهان به عنوان تولید کنندگان اولیه مواد غذایی شناخته شدهاند، که این مواد به صور دیگر تبدیل میگردد و سپس در اختیار ماهیان قرار میگیرد.
ترکیبات آلی مورد نیاز ماهیها
پروتئینها
پروتئینها ترکیبات آلی پیچیدهای هستند که از واحدهای اسید آمینه ساخته شدهاند و از طریق اسیدهای دیواره روده به داخل خون جذب و یا جهت تولید انرژی میسوزند. منابع گیاهی و غالبا حیوانی در تأمین پروتئین مصرفی ، در جیره غذایی مصرفی ، تغذیه مصنوعی پرورش دهندگان گنجانده میشود.
چربیها
این مواد از واحدهای اصلی به نام اسیدهای چرب تشکیل میشوند . اطلاعات در مورد جزئیات نیاز ماهی به چربی در دست نیست، لذا در غذاهای ویژه مصنوعی اهمیتشان در درجه دوم قرار دارد.
کربوهیدراتها
این مواد شامل گروه وسیعی از مواد شامل قندها ، نشاسته و سلولز هستند. این مواد غالبا در تغذیه مصنوعی ماهیانی بکار میروند که از طریق آنزیم آمیلاز ، قادر به بهرهوری از محصولات گیاهی هستند.
ویتامینها
استحصال تخم و بچه ماهی
در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان ، واژه تخم یا بچه ماهی به مراحل جوانی حیوان مورد استفاده جهت ماهیدار نمودن استخرهای پرورش ماهی اطلاق میگردد. تهیه و تأمین بچه ماهی در زمینه پرورش ماهیان تحت تأثیر وجود اختلافی مهم بین رفتار تخم ریزی گونههای مختلف ماهیان قرار دارد. به عبارت دیگر برخی از انواع ماهیان آب شیرین از روی میل در استخرهای پرورش ماهی تخمریزی میکنند و تأمین تخم به راحتی صورت میگیرد و برخی در کارگاه تخمریزی میکنند.
فایل ورد 8 ص
دسته بندی | علوم انسانی |
بازدید ها | 4 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 30 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 26 |
تحقیق حاضر سعی دارد که در دو بعد برخی از علل مهاجرت در ایران را مورد بررسی قرار دهد. اگر بخواهیم عوامل اصلی مهاجرت را به طور کلی تقسیم بندی کنیم، می توانیم دو دسته از عوامل را مؤثر بدانیم. گروه اول را عوامل فشار (Push Factors) می نامند که شامل غیر اقتصادی شدن فعالیت های کشاورزی، توزیع ناعادلانۀ زمین، رشد جمعیت و ثابت ماندن بازده تولید در بخش کشاورزی و غیره است. گروه دوم به عوامل کشش یا جذب (Pull Factors) موسومند که شامل دوگانگی منطقه ای و تخصیص بیشتر منابع در بخش های شهری (خدمات و صنعت) ، بهتر بودن سطح زندگی در مناطق شهری و غیره است.
نوعی ارتباط متقابل بین این دو دسته از عوامل وجود دارد. به عقیدۀ آنها آنچه که واقعاً مهاجرت نیروی کار را تسریع می کند، همانا دوگانگی منطقه ای است. این دو معتقدند که مهاجرت در هر جامعه امری طبیعی است، چون نوعی توالی در رشد بخش ها وجود دارد و خود به خود به مرور زمان با جایگزین شدن عوامل تولیدی به جای یکدیگر سهم نیروی کار در بخش کشاورزی در اشتغال کل کاهش می یابد و سهم بخش صنعت و خدمات افزایش می یابد. اما آنچه که کشورهای در حال توسعه را از کشورهای پیشرفته متمایز می سازد، ناهمگونی در مهاجرت نیروی کار است، به طوری که در این کشورها محدود بودن امکانات تولید از یک طرف و محدود بودن ارتباط های بخش کشاورزی با سایر بخش های اقتصاد از طرف دیگر موجب می شود تا این کشورها تلاش بیشتری در جهت گشترش بخش صنعت شهری از خود نشان بدهند.
این دو گروه از عوامل اقتصادی همراه با عوامل غیر اقتصادی مانند روابط و شیوۀ تولید، سازمان اجتماعی تولید و غیره موجب می شوند تا از اهمیت بخش کشاورزی در جریان توسعه کاسته شود و نقش پیشتاز به بخش های شهری واگذار شود ، به ویژه آنکه بخش عمده ای از تولیدات در بخش کشاورزی را کالاهای مصرفی تشکیل می دهند که هر چند دارای ارتباط های پسین (Backward Linkages) گسترده ای هستند، لیکن ارتباط های پیشین (Forward Linkages) آنها بسیار محدود و مشخص است. در این حالت بخش پیشتاز اقتصاد، بخش صنعت خواهد شد تا از یک طرف به عنوان ستون اصلی توسعه و رشد عمل کند و از طرف دیگر از طریق تولید محصولات صنعتی مورد استفاده در بخش کشاورزی مانند تراکتور، پمپ آب، کمباین ، کود، سم و غیره بخش کشاورزی را به جلو بکشد. بدین ترتیب بخش کشاورزی در مراحل اولیۀ توسعۀ اقتصادی قربانی جریان توسعه است و بایستی با انتظاری طولانی منتظر ظهور ارتباط های پسین بخش صنعت باشد.
عوامل دفع کنندۀ جمعیت که در شهرهای کوچک و روستاهای کشورمان از دیرباز خیل نیروی کار را به مراکز شهرهای بزرگ رانده است، عبارتند از :
فایل ورد 26 ص
دسته بندی | محیط زیست |
بازدید ها | 7 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 59 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 11 |
به لحاظ نظرى مى تواند سریع رخ دهد اما محصول گونه زایى سریع به نسبت از تفاوت میان گونه ها خواهد کاست. براى مثال اگر دو گونه ماهى تنها در یک یا چند ژن از ده ها هزار ژنى که دارند با هم تفاوت داشته باشند، به احتمال زیاد تفاوت بسیار ناچیزى با یکدیگر خواهند داشت. این را با دو گونه اى مقایسه کنید که یک میلیون سال پیش از هم واگراییده و از نظر ژنتیکى در بسیارى از ژن ها و صفات خویش مستقل از یکدیگر تکامل یافته اند. چنانچه یکى از این دو گونه محو شود ما خیلى بیشتر ضرر خواهیم کرد تا آنکه یکى از دو گونه اى را از دست بدهیم که تنها تفاوت ناچیزى با هم دارند. به هر حال تفاوت میان گونه ها چه ناچیز باشد و چه آشکار هم اکنون در نتیجه فعالیت هاى انسان، با سرعتى که در بعضى جاها تا هزار برابر نرخ پیدایش آنها است ناپدید مى شوند. با این شتاب، مى توانیم در طول عمر یک انسان به آسانى نیمى از گونه هاى جهان را نابود کنیم. بسیارى از این گونه ها طى هزاران یا میلیون ها سال شکل گرفته اند. گونه هاى کاملاً متمایزى که مى توان آنها را در شواهد سنگواره اى ردیابى کرد، تا پیش از پیدایش انسان، تقریباً با آهنگ حدود یکى از هر یک میلیون گونه در سال ظاهر مى شوند. سریع ترین فرایندهاى گونه زایى نیز نمى توانند گونه هاى از دست رفته را از نو جانشین و رقم فوق را حتى دو برابر کنند.
قانون گونه های در خطر انقراض
قانون «گونه های در خطر انقراض» ایالات متحده در سال ۱۹۷۳ توسط پرزیدنت ریچارد نیکسون به امضا رسید و از سوی رادیوی ملی دولتی برای گونه های در خطر انقراض دارای همان نقشی توصیف شده است که تامین اجتماعی در مورد افراد کهنسال دارد. تصمیم فهرست کردن یک گونه به عنوان در خطر انقراض از سوی وزارت کشور و در پی توصیه اداره شیلات و حیات وحش و هنگامی گرفته می شود که یکی از پنج شرط زیر تحقق یابد: ۱ زیستگاهش در حال نابودی یا تهدید به نابودی شود ۲ گونه مورد بهره برداری بیش از حد برای مقاصد تجاری، تفریحی، علمی یا آموزشی قرار گیرد یعنی افراد سریع تر از آنچه می توانند جانشین شوند کشته شوند ۳ در اثر بیماری یا شکار متحمل تلفات شود ۴ قوانین و مقررات موجود برای حفاظت از آن ناکافی باشد و ۵ عوامل طبیعی یا مصنوعی دیگری وجود داشته باشد که روی تداوم بقای آن تاثیر بگذارد. هنگامی که «گونه ای» که با توجه به اهداف این قانون زیرگونه ها و جمعیت ها را نیز دربرمی گیرد فهرست می شود، دیگر نه باید آسیب ببیند و نه ادارات دولتی می توانند کاری انجام دهند که احتمال داشته باشد تداوم بقای آن را به مخاطره اندازد و نه حتی می توانند مجوز چنین کاری را صادر کرده یا بودجه ای برایش در نظر بگیرند. کلمه «آسیب» در متن قانون طوری تعریف شده است که نابودی زیستگاه لازم برای ماندگاری گونه را نیز شامل شود .
کشفیات جدید و رد فرضیه برخورد دنبالهدارها
دانشمندان با بررسی لایه های رسوبی و سنگواره های بازمانده از انقراض جمعی گونههای حیات در ۲۵۰ میلیون سال پیش به اکتشافات تازهای دست یافتند. تا چندی پیش چنین تصور می شد که برخورد یک دنبالهدار یا سیارک، در حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش، موجب نابودی گسترده جانداران قدیمی شده است. اما بررسی های اخیر یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی دانشگاه واشنگتن این فرض را رد می کنند. آنها هیچ نشانی از چنین برخوردی پیدا نکرده اند و دلیل این انقراض نسل را فعالیتهای آتشفشانی و در نتیجه، افزایش گازهای گلخانهیی که موجب گرم شدن زمین شدند، می دانند.
دانشمندان با بررسی لایه های رسوبی و سنگواره های بازمانده از انقراض جمعی گونههای حیات در ۲۵۰ میلیون سال پیش به اکتشافات تازهای دست یافتند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تا چندی چنین تصور می شد که برخورد یک دنبالهدار یا سیارک، در حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش، موجب نابودی گسترده جانداران قدیمی شده است.
اما بررسی های اخیر یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی دانشگاه واشنگتن این فرض را رد می کنند. آنها هیچ نشانی از چنین برخوردی پیدا نکرده اند و دلیل این انقراض نسل را فعالیتهای آتشفشانی و در نتیجه، افزایش گازهای گلخانهیی که موجب گرم شدن زمین شدند، می دانند.
حیات زمین از ابتدای شکلگیری تاکنون بارها دستخوش تغییرات طبیعی شده است. گونههای بسیاری از بین رفته و شرایط را برای پدید آمدن گونه های جدید و گاهی تکامل یافتهتری آماده کردند. در این میان برخورد سیارک ها و یا دنباله دارها، خطری است که در طول تاریخ چندین بار زندگی جانداران را تهدید کرده است. از آن جمله شاید بتوان برخورد سیارکی بزرگ در ۶۵ میلیون سال پیش را مثال زد. سیارکی احتمالا به قطر ۶ تا ۱۵ کیلومتر که به هنگام برخورد، بیشتر قسمت های آن متلاشی شد و پوششی متراکم از غبار درجو ایجاد کرد. این پوشش به مدت چند سال جلو رسیدن نور خورشید به سطح زمین را گرفت و موجب نابودی بیشتر خزندگان و به خصوص دایناسورها شد. تصور میشود سه چهارم گونههای حیات در آن زمان از بین رفته اند.
به گزارش ایسنا، بزرگترین بحران در تاریخ حیات زمین در مرز بین دوره های «پرمیان» و «تریاس» رخ داد. در آن دوران ۹۰ در صد از جانداران دریایی و حدود سه چهارم گیاهان و جانورانی که در خشکی زندگی می کردند از بین رفتند. چهره خشکی ها نیز بسیار تفاوت داشت. تمام قاره ها به صورت خشکی واحد بسیار بزرگی بودند که «پانگئا» (همه خشکیها) نام دارد.
براساس شواهد شیمیایی و زمین شناسی جدیدی که محققان دانشگاه واشنگتن به دست آوردهاند، انقراض گیاهان و جاندارانی که در خشکی زندگی می کردند هم زمان با نابودی جانداران دریایی و احتمالا به دلایلی یکسان از جمله گرمای بسیار شدید و کمبود اکسیژن رخ داده است.
این گروه، بیشتر تحقیقات خود را در حوضه رود «کارو» در افریقای جنوبی انجام دادند و سنگوارههای مهره داران دورههای «پرمیان» و «تریاس» این منطقه را بررسی کردند. آنها با استفاده از شواهد شیمیایی، زیستی و مغناطیسی که به دست آورده بودند، توانستند لایههای رسوبی «کارو» را با لایههای مشابهی درچین ارتباط دهند. تحقیقات قبلی نشان میدهند که لایههای رسوبی در چین مربوط به انقراض جانداران دریایی در پایان دوره «پرمیان» هستند. آنها در مدت هفت سال از بالاترین لایه های رسوبی ته نشین شده «کارو»، ۱۲۶ جمجمه خزندگان و دوزیستان آن دوران را پیدا کردند.
به گزارش ایسنا، در این سنگوارهها دو نوع الگوی انقراض مشخص بود. یکی از الگوها نشان دهنده یک انقراض تدریجی است که ۱۰ میلیون سال تا مرز میان دوره های پرمیان و تریاس ادامه داشته است و در دیگری به عکس سرعت انقراض بیشتر بوده و کمتر از پنج میلیون سال طول کشیده است.
محققان این گروه می گویند که در کارو هیچ اثری از برخورد جرمی مانند یک سیارک پیدا نکرده اند و با وجود اینکه جستجوی ویژه ای را هم برای پیدا کردن موادی که از این برخورد باقی مانده یا ذراتی که از دهانه برخوردی به بیرون پرتاب شده باشند، انجام داده اند، اما نتیجه کار منفی بوده است.
همچنین مدارک به دست آمده نشان می دهند که تغییرات محیط زیست آن زمان در یک مقیاس زمانی طولانی ادامه داشته است؛ در صورتی که تغییرات حاصل از برخورد یک جسم خارجی با زمین ناگهانی و گذراست و حتی اگر برخوردی هم رخ داده، علت اصلی انقراض نبوده است.
تغییرات محیط زیست آن زمان هم که در واقع گرم شدن شدید و تدریجی زمین بوده، بر اثر فعالیتهای آتشفشانی مداوم کوهها در منطقهای که اکنون بخشی از سیبری است به وجود آمده است.
به گزارش ایسنا از نجوم، با ادامه فعالیتهای آتشفشانی و گرم شدن زمین، منابع وسیع متان یخ زده در کف اقیانوس ها آزاد شده و به روند گرم شدن زمین بر اثر افزایش گازهای گل خانهیی کمک کردند. از طرف دیگر با شروع گرما، گونه های مختلف جانوری به تدریج منقرض شدند تا اینکه شرایط در آستانه وضعیت بحرانی قرار گرفت و اکثر گونهها دیگر تاب نیاوردند و نابود شدند.
در آن دوران اکسیژن جو به شدت کاهش یافت. مقدار اکسیژن به طور متوسط ۲۱ درصد است. در صورتی که شواهد نشان می دهند که در آن زمان این مقدار به ۱۶ درصد رسید. درست مانند تنفس در ارتفاع حدود ۴۲۰۰ متری. بدین ترتیب مناطقی که از سطح دریا ارتفاع زیاد و یا متوسطی داشتند، غیر قابل سکونت شدند. یعنی بیش از نصف خشکی ها برهوتی بیجان شدند و تنها مناطق کم ارتفاع برای ادامه زندگی مناسب بودند. به این صورت شرایط زندگی بار دیگر عوض شد و فقط گونه هایی که خود را سازگار کردند، باقی ماندند.
فایل ورد 11 ص
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 2 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2143 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
اهمیت تغذیه ای شیر و فرآورده های لبنی بر هیچ کس پوشیده نیست. شیر، نه تنها یک غذای ضروری است بلکه به عنوان منبعی غنی از عناصر غذایی فعال زیست شناختی نیز به شمار می رود.
از روزگاران کهن، شیر گاو به عنوان یک غذای ضروری در بسیاری از غذاهای روزمره به شمار می رفته است. با توجه به اینکه شیر ماده غذایی است که از سرعت فسادپذیری بسیار زیادی برخوردار می باشد تولید بهداشتی ، جمع آوری مناسب ، اصول صحیح نگهداری و فراوری آن اهمیت فوق العاده زیادی دارد. ارتقا کیفیت شیر خام سبب بهبود در کیفیت انواع فرآورده ای لبنی بدست آمده از شیر می گردد. از آنجائیکه بعضاً فاصله مراکز تولید شیر تا کارخانجات لبنی زیاد بوده و در برخی از مناطق برای سرد نگه داشتن شیر خام تجهیزات سرمایشی لازم در دسترس نیست یکی از راههای مناسب برای حفظ کیفیت شیر در این مواقع، فعال کردن سیسم لاکتوپراکسیداز شیر می باشد.
شیر بطور طبیعی حاوی چند عامل ضد میکروبی است که خاصیت باکتری استاتیک یا باکتریسید دارند و لاکتنین نامیده می شوند. مهمترین عوامل ضد میکروبی شیر عبارتند از:
لیزوزیم یکی دیگر از آنزیم های موجود در شیر بعضی از گونه ها بویژه در انسان می باشد . بطور کلی دو نوع لیزوزیم وجود دارد :
نوع اول لیزوزیمی است که عمدتاً در سفیده تخم مرغ وجود دارد و تحت عنوان لیزوزیم c معروف است .
نوع دوم آن به طور عمده در سفیده تخم غاز وجود دارد و به لیزوزیم G معروف است .
در انسان و تک سمی ها نوع لیزوزیم C ببیشتر مد نظر است ولی گاو تقریباً حاوی هر دو نوع لیزوزیم می باشد خاصیت ضد باکتریایی دارد و از طریق تخریب پیوندهای گلوکوزیدی بین پپیتد گلیکان ( جزء اصلی دیواره سلولی باکتری ها) باعث از بین رفتن دیواره سلولی عوامل بیماری زا می شود .
فعالیت لیزوزیم در شیر گاو هنوز در پرده ای از ابهام است ولی غلظت بالای آن در شیر انسان ( 12/0 در لیتر) گزارش شده است . در آغوز انسان مقادیر لیزوزیم در بالاترین حد خود گزارش شده است .
لاکتوفرین ( Lactoferrine )
لاکتوفرین یک گیلوپروتئین متصل شونده به یون آهن با وزن ملکولی 80 کیلودالتون می باشد که برای اولین بار از شیر گاو جدا شده است و متعاقباً در شیر انسان نیز وجود آن به اثبات رسیده است . لاکتوفرین به مقادیر مختلف از غدد ترشحی موجود در پستانداران مانند شیر ، بزاق ، اشک و از بعضی گلبول های سفید ترشح می شود . مقادیر لاکتوفرین موجود در شیر گاو در حالت طبیعی حدود 2/0 گرم در لیتر اندازه گیری شده است . در طول دوره خشکی ، غلظت لاکتوفرین در غدد ترشحی پستان شروع به افزایش می نماید و تا 30 روز بعد از پایان دوره خشکی این سیر افزایشی ادامه دارد . حداکثر میزان ترشح لاکتوفرین در غدد ترشحی پستان حدود 50 الی 100 گرم در لیتر پیش بینی شده است . در شیر انسان و در آغوز غلظت لاکتوفرین به ترتیب در حدود 2 الی 4 گرم در لیتر و 6 الی 8 لیتر گزارش شده است .
وظایف لاکتوفرین به قرار ذیل می باشند :
خاصیت ضد باکتریاییP
دفاع علیه عفونت های معده ای –P روده ای
همکاری با بعضی از ایمنوگلوبولین ها و پروتئین های سیستم دفاعیP
P محرک رشد سلولهای بدن حیوانات به ویژه لنفوسیت ها و سلول های روده.
علاوه بر مواد فوق ، یکی از وظایف لاکتوفرین موجود در شیر را کمک به جذب آهن در سطح روده می دانند هر چند این ادعا هنوز از لحاظ علمی به اثبات نرسیده است .
بیشتر میکروارگانیسم ها و عوامل بیماری زای موجود ، برای رشد خود به آهن احتیاج دارند و بنا براین لاکتوفرین با اتصال به آهن از رشد باکتری های نیازمند به آهن با غیر قابل دسترس کردن آهن جلوگیری می کند . یک مولکول لاکتوفرین قادر است که به دو مولکول آهن ( 3+Fe ) متصل شود . گزارش مقالات معتبر متعدد حاکی از این است که لاکتوفرین دارای خصوصیات آنتی باکتریال قابل توجهی
می باشد و بر علیه باکتری های گرم منفی نیازمند به آهن به خصوص کلی فرم ها از عوامل اصلی ابتلای گاو به ورم پستان هستند ، وارد عمل می شود . همچنین لاکتوفرین بر علیه تعدادی از باکتری های گرم مثبت مانند استرپتوکوکوس اورئوس و لیستریامونوسیتوژنز نیز عمل نموده و در از بین بردن آنها نقش آفرین می باشد . باکتری های لاکتوژنیک در معده و روده که نیاز چندانی به آهن برای ادامه فعالیت خود ندارند به طور کلی تحت تأثیر لاکتوفرین قرار نمی گیرند .
اخیراً گزارشاتی مبنی بر تأثیر لاکتوفرین در از بین بردن استرپتوکوکوس و ویبریون نیز به چشم
می خورد . ثابت شده است که لاکتوفرین میزان کلنی های مونوسیت های میزبان را افزایش
می دهد و باعث کاهش رشد باکتری استرپتوکوکوس اورئوس می شود .
فایل پاورپوینت 25 اسلاید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 2 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2691 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
فایل پاورپوینت 25 اسلاید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 2 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2559 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 21 |
خشک کردن انجمادی تحت خلاء یکی از بهترین روشهای خشک کردن بوده ومحصول نهایی را با بالاترین کیفیت در مقایسه با سایر روشهای خشک کردن تولید میکند.
از آنجاییکه محتوی رطوبت محصولات و دمای پروسه کاهش یافته بیشتر خرابی ها وو فعالیتهای میکروبی کاهش میبابد.بنابراین با استفاده از این تکنولوژی می توان به دو عامل محافظت و بالا بردن ارزش غذایی دست یافت.در این مقاله خشک کردن انجمادی لیمو و خشک کردن در یک فرآیند پیوسته شرح داده شده است.
لیمو در تایلند یک محصول کشاورزی اقتصادی است که برای بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.ترکیب با مواد غذایی ،استفاده دارویی بعنوان ضد سرطان،داروی تب بر،ااستفاده در کمبود ویتامین C وتصفیه خون کاربرد دارد مدت تولید لیمو بنا به دلایلی فقط 4 ماه است.بنابراین تولید پودر لیمو و استفاده از آن در تمام فصول سال امری توجیه پذیراست.
این مقاله در ارتباط با خشک کردن انجمادی تحت خلاء در کارخانجات پودر لیمو است که بخشی از مهندسی مکانیک است ودر نتیجه وابسته به ترمودینامیک ،انتقال حرارت و مکانیک سیالات برای طراحی انجماد وسیستم خشک کردن انجمادی است.اصول خشک کردن انجمادی درارتباط با خروج آب و سایر مایعات از محصولات منجمد شده توسط تصعید در فشار کم(خلاء)ودمای زیر نقطه انجماد است که زمانی اتفاق می افتد که مایع منجمد شده مستقیما به فاز گاز تبدیل شده بدون عبور از فاز مایع .
1-2-2خشک کردن اولیه : دارای 3 جزء ضروری در سیستم خشک کردن انجمادی است.
2-2-2 دما وفشار : بعد از انجماد محصولات شرایط باید به گونه ای برقرار باشد که رطوبت بتواند ازمحصول منجمد شده توسط تصعید خارج شود.این امر نیازمند کنترل دقیق دو پارامتر دما وفشار است.سرعت تصعید یخ از محصول منجمد
وابسته به اختلاف در فشار بخار محصولات با فشار
بخارمولد یخ است( جمع کننده سرما).
فایل پاورپوینت 21 اسلاید
دسته بندی | معماری |
بازدید ها | 2 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3711 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 37 |
خانه یکی از مباحث مهم در معماری ما می باشد که کمتر به آن پرداخته شده است متاسفانه دردانشکده های معماری این مبحث مورد بررسی قرار نگرفته است نیاز به خانه در این زمان خیلی احساس می شود و می بایست با شناخت معماری گذشته و تطبیق آن با معماری معاصر این نیاز را بر طرف کرد
واژه خانه که امروزه مصطلح است در گذشته به اتاق اطلاق می شده است ، اتاق خصوصی را ( وستاخ ) یا گستاخ یا وثاق می نا میده اند ، ا زواژه سرا بجای کلمه خانه در اصطلاح امروز آن ، استفاده می شده است در جنوب ایران اصطلاح خانه سرا ( به معنی سرایی با اتاق است ) مرسوم بوده است
در خانههای چهار صفه، عناصری مثل: سردر، راهرو، صفه، اتاق، میان خانه و حیاط را داریم
در خانه ها ی کاملتر که زندگی خصوصی با زندگی عمومی به طرز زیبایی از هم جدا شده است عناصر آن شامل اندرونی، بیرونی، باربند،حیاط و با غچه ها ی آن، راهرو هشتی و غیره میشوند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت
کلیه این عناصر بر اساس پیمودن تنظیم شده اند
پیمودن عرض در است و شناخته شده به دو نوع اصلی:
پیمودن کوچک، به طول چهارده گره ومعادل نود و سه سانتی متر و پیمودن بزرگ، به طول هیجده گره و معادل یکصد وبیست سانتی متر میباشد
یورت ها: یک دری (مرد گرد و راهرو) دو دری (اتاق کوچک) سه دری (اتاق) پنج دری (اتاق بزرگ) تالار و طنبی و غیره هستند. فواصل درها که بصوت تیغه ها ی تابش بند در میایند (و همچنین مجموع دو لغاز جانبی) در نظام پیمودن کوچک دو گره و درنظام پیمودن بزرگ چهار گره است
درهای مشرف به میانسرا،همگی یا پیمودن کوچک یا پیمودن بزرگ و به گاه نیاز به هردو بدین ترتیب پیمودن علاوه بر سراوری در تنظیم ابعاد وتناسبات پسندیده پیش ساختگی درها و روزنها را نیز امکان پذیر نموده در امر و اجرا و ساخت تسهیلات شایان توجهی را فراهم میاورد.
از خرده پیمون در ساخت خانههای کوچکتر استفاده میشده و زیباترین خانه ها با خرده پیمون ساخته شده است و اندازه آن 3/93 سانتی متر بوده است
با مراجعه به اندازههای فوق مشاهده میشود که این اندازه ها بر اساس مقیاس انسانی و اندازه ی انسانهای ایرانی بوده است. ارتفاع درها به اندازه یک مرد متوسط القامه بوده است. در پای در، آستانه میگذاشتند (36 سانتی متر یا یک چارک) این کار دلایل مختلفی داشته است، مثل احتیاط برای وارد شدن به اینکه سر آنها به بالا نخورد و رعایت احترام با خم شدن، و همچنین مانعی برای ورود کفش و خاک داخل راهرو و چیزهای دیگری که در آنجا بوده است.
در طرح نقشه ی اتاقها، حیاط و غیره از تناسب طلایی ایرانی کمک میگرفتند. تناسب طلایی ایرانی از مستطیلی در داخل یک شش ضلعی بدست میآید. شکل حیاط پنج دری، سه دری و عناصر دیگر بر مبنای همین تناسب بوده است.
در اینجا در ابتدا اشاره ای به اندامهای خانه در سه پیمون بزرگ، کوچک و خرده پیمون میشود و سپس طرحهای خانه ها را به صورت شماتیک ترسیم میکنیم.
اغلب خانه ها به خصوص خانههای مجلل دارای سردر یا درگاه بوده اند. معمولا دیوارهای بیرونی کاه گلی بوده و فقط سردر مجلل ساخته میشده است. نسبت عرض به تورفتگی سردر معمولا یک به دو بوده است. سکوهای کناری پاخوره نام داشتند و برای کسانی که با صاحبخانه کار داشته ولی لازم نبوده وارد خانه شوند،و همین طور پاتوقی برای صاحبخانه یا پسر خانه نیز بوده است. تورفتگی، کنه و پوشش آن را نیز کنه (نیم گنبد) مینامیدند. کنه پوش را معمولا با کاربندی میپوشاندند. در پایین کاربندی که لنگههای بزرگ گچی تکیه میکند از لب بند(تویزه ها ی کوچک) استفاده میکرده اند
در اصلی درسر و در جاهایی نیز دروازه گفته میشده است در بین هشتی و اندرون خانه را میان درو درتمام تخته اتاقها را در ونوع مشبک آن را در و پنجره میگفتند
اجزای درسر متشکل از چهار چوب و قابهای روی ان بوده است (قاب ایرانی معمولا متشکل از دو قاب مربع دربالا و پایین و یک قاب مستطیل در وسط بوده است) در صورت پهن بودن عرض در قاب وسطی به شکل مربع در میامده است تخته هایی را که درکنار هم قرار میگیرند بوسیله گلیمیخ با تخته ای که در پشت آن قرار داشت به هم وصل میشدند برجستگی عمودی وسط در که از بیرون دیده میشود دماغه نام داشته است دو عنصر فلزی حلقه برای زنان و کوبه برای مردان بر روی اغلب درها جای داشته ولی در بعضی جاها فقط یکی بوده است
حلقه بر در نتوانم زدن از بیم رقیبان
ما با توایم و با تونه ایم نیست بوالعجب
در حلقه ایم با تو و چون حلقه بر دریم
(سعدی)
در اجزا دیگری مثل باهو میان باهو سربند پارسا یا پاسال میان بند یا پاسال وسط و غیره... دارد
فایل پاورپوینت 37 اسلاید