دسته بندی | عمران |
بازدید ها | 13 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3952 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 61 |
مقدمه
تعریف پل
پل یک سازه است که برای عبور از موانع فیزیکی از جمله رودخانه ها و دره ها استفاده می شود.پلهای متحرک نیز جهت عبور کشتیها و قایقهای بلند از زیر آنها ساخته شده است.
ساخت پلهای سنگی به دوران قبل از رومیها بر می گردد که در خاور میانه و چین پلهای زیادی بدین شکل برپا شده است. در اروپا نیز اولین پلهای طاقی را 800 سال قبل از میلاد مسیح، برای عبور از رودخانه ها از جنس مصالح سنگی ساخته اند.
اغلب پلهای ساخته شده توسط رومیها از طاقهای سنگی دایره شکل با پایه های ضخیم تشکیل یافته است.در ایران نیز ساختن پلهای کوچک وبزرگ از زمانهای بسیار قدیم رواج داشته و پلهایی نظیر سی و سه پل، پل خواجو و پل کرخه بیش از 400 سال عمر دارند.
طویل ترین پل معلق به طول تقریبی 7 کیلومتر در سانفرانسیسکو ساخته و بزرگترین دهانه معلق به طول تقریبی 1400 متر در انگلیس (روی رودخانه هامبر) طراحی شده اند
آشنایی با انواع پلها و ساختار آنها
بدون شک تا به حال پلی را دیده اید و یا به احتمال زیاد از روی یکی از آنها عبور کرده اید. حتی اگر شما تخته یا کنده درخت را برای جلوگیری از خیس شدن خود بر روی آب قرار دهید در واقع شما یک پل ساخته اید. حقیقتاً پل ها در همه جا وجود دارند و در واقع یک بخش طبیعی و بدیهی از زندگی روزمره ی ما را تشکیل می دهند. یک پل مسیری را بر روی مانع ایجاد می کند که این موانع می تواند رودخانه, دره, جاده, خطوط راه آهن و ... باشد.
. نوع پل بکار رفته در یک مکان به نوع مانع موجود در آنجا بستگی دارد. معیار اصلی در تعیین نوع پل وسعت و گستردگی آن مانع می باشد. چه مسافتی میان طرفین مانع وجود دارد؟ این مسئله, فاکتور اصلی در تعیین نوع پلی است که قرار است در آن محل احداث شود
سه نوع اصلی از پلها موجودند:
· پل تیری
· پل قوسی
· پل معلق
تفاوت عمده ی این سه پل در فاصله دهانه ی پل است. دهانه, فاصله ای است بین پایه های ابتدایی و انتهایی پل, اعم از اینکه آن ستون, دیوارهای دره یا پل باشد. طول پل تیری مدرن امروزه از 200 پا (60متر) تجاوز نمی کند. در حالی که یک پل قوسی مدرن به 800 تا 1000 پا (240 تا 300 متر) هم می رسد. پل معلق نیز تا 7000 پا طول دارد.
چه عاملی سبب می شود که یک پل قوسی بتواند درازای بیشتری نسبت به پل تیری داشته باشد؟ و یا یک معلق بتواند تقریباً تا 7 برابر طول پل قوسی را داشته باشد. جواب این سوال زمانی بدست می آید که بدانیم چگونه انواع پلها از دو نیروی مهم فشاری و کششی تاثیر می پذیرند.
نیروی فشاری
نیرویی است که موجب فشرده شدن و یا کوتاه شدن چیزی که بر روی آن عمل می کند می شود.
نیروی کششی
نیرویی است که سبب افزایش طول و گسترش چیزی که بر روی آن عمل می کند, می گردد.
در این زمینه می توان از فنر به عنوان یک مثال ساده نام برد. زمانی که آن را روی زمین فشار می دهیم و یا دو انتهای آن را به هم نزدیک می کنیم, در واقع ما آن را را متراکم می سازیم. این نیروی تراکم یا فشاری موجب کوتاه شدن طول فنر می شود. و نیز اگر دو سر فنر را از یکدیگر دور سازیم, نیروی کششی در فنر ایجادشده, طو ل فنر را افزایش می دهد.
نیروی فشاری و کششی در همه پل ها وجود دارند و وظیفه طراح پل این است که اجازه ندهد این نیروها موجب خمش و یا گسیختگی گردد. خمش زمانی اتفاق می افتد که نیروی فشاری بر توانایی شئ در مقابله با فشردگی غلبه کند. بهترین روش در موقع رویارویی با این نیروها خنثی سازی,پخش و یا انتقال آنهاست. پخش کردن نیرو یعنی گسترش دادن نیرو به منطقه وسیع تری است چنانکه هیچ تک نقطه مجبور به متحمل شدن بخش عمده ی نیروی متمرکز نباشد. انتقال نیرو به معنی حرکت نیرو از یک منطقه غیر مستحکم به منطقه مستحکم است, ناحیه ای که برای مقابله با نیرو طراحی شده و منظور گردیده است. یک پل قوسی مثال خوبی برای پراکندگی است حال آنکه پل معلق نمونه ای بارز از انتقال نیروست.
پلهای تیری
یک پل تیری, اساساً یک سازه افقی مستحکم است که بر روی دو پایه نصب شده است و این پایه ها, هر یک در انتهای طرفین پل قرار دارند. وزن پل و هرگونه وزن اضافی دیگر که بر روی پل اعمال می شود, مستقیماً توسط پایه ها تحمل می شوند.
فشار
نیروی فشاری خود را در بالای عرشه پل یا جاده نمایان می سازد. این نیرو موجب می شود که بخش بالایی عرشه کوتاه- تر گردد.
کشش
برآیند نیرو فشاری در بخش بالایی عرشه به ایجاد نیروی کششی در بخش پایینی عرشه پل منجر می شود. این کشش موجب افزایش طول در بخش پایینی پل می شود.
مثال:
یک تخته در ابعاد 2 در 4 پا را بر روی جعبه خالی مثلاً جعبه شیر قرار دهید. هم اکنون شما یک پل تیری ساده ساخته اید. حال یک وزنه ۵٠ پوندی را در وسط آن قرار دهید. توجه کنید که چگونه تخته خم می شود. وجه بالایی تحت فشار و وجه پایینی تحت کشش است. اگر شما این افزایش وزن را ادامه دهید, سرانجام تخته خواهد شکست. یعنی قسمت بالایی خم شده و بخش پایینی آن ترک خورده و می شکند.
پراکندگی
بسیاری از پلهای تیری که شما می توانید آنها را در بزرگراهها بیابید, برای تحمل بار از تیرهای بتونی یا فولادی بهره می گیرند. اندازه تیر و بویژه ارتفاع تیر بر حسب مسافتی که تیر دارد محاسبه می شود.با افزایش ارتفاع تیر, به مقدار مصالح بیشتری برای پراکنده کردن کشش مورد نیاز است. طراحان پل برای ایجاد تیر های بلند از شبکه های فلزی یا خرپا بهره می گیرند. این خرپا به تیر استحکام داده و توانایی آن را در پخش کردن نیروی فشاری یا کششی افزایش می دهد. زمانی که تیر شروع به متراکم شدن می کند, این نیرو در میان خرپا پخش می شود.
انواع پل های تیری
پل های تیری به سبک های بسیار زیادی ساخته می شود. نوع طراحی, مکان و چگونگی ساخت یک خرپا, تعیین کننده نوع یک خرپاست. در بدو انقلاب صنعتی, احداث پلهای تیری در ایالات متحده با سرعت توسعه یافت. طراحان با طرحهای نوین و سازه های مختلف و متعدد این حرفه را رونق بخشیدند. پل های چوبی جای خود را به پلهای فلزی یا نیمه فلزی دادند. این نمونه های متنوع از خرپا ها گامهای موثری را در جهت پیشرفت در این زمینه برداشت. یکی از ابتدایی ترین و مشهور ترین آنها خرپای «هاو»1 بود که در سال ١٨۴٠ توسط «ویلیام هاو»2 طراحی و ابداع شد.
شهرت ابداع جدید وی در طرح خرپایش نبود, چرا که مشابه طرح kingpost بود. چگونگی استفاده از تیرهای آهنی عمودی با مجموعه ای از تیر های چوبی مورب طرح او بود که مورد توجه قرار گرفت. بسیاری از پلهای تیری امروزه هنوز از طرح هاو در خرپایشان استفاده می کنند.
پل قوسی
یک پل قوسی سازه ای است به شکل نیم دایره که در هر طرف آن نیم پایه (پایه های جناحی) قرار دارد. طراحی قوس طوری است که به طور طبیعی وزن عرشه پل را به نیم پایه ها منتقل و منعطف می کند.
فشار
پلهای قوسی همواره تحت فشار قرار گرفته اند. نیروی فشاری همواره در امتداد قوس و به سمت نیم پایه ها وارد می شود.
فایل پاورپوینت 61 اسلاید
دسته بندی | زیست شناسی |
بازدید ها | 7 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1860 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 52 |
اجزاء خاص پروتئینی هستند که اثرات مثبتی بر شرایط یا عملکردهای بدن مصرف کننده داشته و نهایتاً خواص سلامت بخشی را اعمال می نمایند .
خوردن چنین پپتیدهایی بر عملکرد دستگاه گوارش ، سیستم ایمنی ، دستگاه عصبی و قلب اثرات مثبتی را بجای می گذارند
این اثرات سلامت بخش به نوع و ترتیب قرار گیری اسیدهای آمینه پپتیدهای مختلف بستگی دارد . بطوریکه برخی از این پپتیدها خواص ضد میکروبی ، آنتی اکسیدانی ، ضد فشار خون ، ممانعت از ایجاد لخته در عروق خونی و یا فعالیت متعادل سازی سیستم ایمنی را دارند و البته برخی از آنها نیز خواص چند گانه ای را از خود نشان داده اند.
اندازه و طول این پپتیدها زیست فعال از 2 تا 20 اسید آمینه می باشد
1- هیدرولیزآنزیمی توسط آنزیم های گوارشی
2- تخمیر شیر با استارتر های پروتئولیتیک
3- پروتئولیز با آنزیم های مشتق شده از m.oها یا گیاهان
امروزه پروتئین های شیر مهمترین منبع غنی از این پپتیدها بشمار می روند . بطوریکه تا کنون تعداد بسیار زیادی از این پپتیدهای زیست فعال دراثر هیدرولیز پروتئین های شیر و فرآورده های تخمیری شیری شناسایی شده اند.
یا حتی امروزه در برخی کشورها فرآورده های لبنی ای تولید می شوند که به آنها برخی از این پپتیدها ریست فعال بعنوان مکمل اضافه می شود که خواص سلامت بخشی و عملکردی چند گانه و فیزیولوژیک دارند.
جدای از تشکیل پپتیدهای زیست فعال در طی فرآیند رسیدن ، دسته ای از آنها نیز پس از خوردن پنیر و اثر آنزیم های گوارشی بروی آن در طی عبور از دستگاه گوارش مشکل می گیرند بطوریکه در یک تحقیق در شرایط آزمایشگاهی مشخص گردید که با اثر آنزیم پپسین بر پنیر امنتال مقدار پپتیدهای زیست فعال مهم و شاخص افزایش قابل ملاحظه ای یافته است . در پی چنین نتایجی می توان اظهار داشت که که هضم فیزیولوژیک احتمالاً تشکیل پپتیدهای زیست فعال را از پروتئین ها یا الیگوپپتیدهای موجود در فرآورده های لبنی افزایش داده و نیز اینکه دسته ای از پپتیدهای زیست فعال در طی فرآیند هضم حفظ می گردند .
محصولcalpis .,co., )ژاپن)
حاوی پپتید های زیست فعال
(Val-Pro-Pro)و(Ile-Pro-Pro)
مشتق شده از کاپا کازئین و بتا کازئین
کاهش فشار خون
(Val-Pro-Pro) و(Ile-Pro-Pro)
مشتق شده از بتا کازئین و کاپا کازئین
کاهش دهنده فشار خون
وی پروتئن هیدرولز شده
محصول کمپانی davisco(USA)
اجزاء پروتئینی بتالاکتوگلوبولین
کاهش فشار خون
کازئینf(91-100),(1-7),(1-9)
بدون اثر سلامت بخشی
کمپانی DMS Food spicialtilties
از پپتید های مشتق شده کازئینی
بهبود عضله - بدنسازی
کمپانی cabury adams(USA)
کازئین کلسیم فسفات
ضد سرطان
کمپانی ARLA FOOD INGEDEINT
کازئینو فسفو پپتید
فایل پاورپوینت 52 اسلاید
دسته بندی | معماری |
بازدید ها | 10 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2997 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
محدودیت روز افزون مواد انرژی زا به خصوص سوخت های فسیلی که تجدید پذیر نیستند بشر امروز را وادار ساخته تااز طریق به کارگیری روش های مناسب حداکثر استفاده از این گونه انرژی را نموده وجهت جلوگیری از اتلاف آن راهکارهای علمی وارزان را انتخاب نماید .
اقداماتی نظیر آنچه که امروز در برخی از ساختمان ها به منظور استفاده بهینه از منابع انرژی صورت می گیرد مانند :
استفاده از شیشه های دو جداره ، ایزولاسیون دیوارها وسقف اماکن، احداث ورودی های مضاعف ونظایر آن ها همگی در جهت بالا بردن راندمان در استفاده از منابع انرژی است وبه همین دلیل در مناطقی که امکان دسترسی به منابع انرژی زا به دلایل مختلف کمتر است چاره اندیشی برای استفاده مطلوب و به جا از این عامل حرکت بخش نیز دراولویت بالاتری قرار می گیرد.
به عنوان نمونه حدود 50 سال پیش مردم سوئد به دلیل کمبود انرژی وافزایش تقاضا روش ساخت پانل های استرامیت را با استفاده از کاه ابداع نمودند . این تکنولوژی که به مرور زمان نیز اصلاح وتکمیل گردید امروزه جایگاه ونقش خودرا به عنوان یک عامل موثر و تنظیم کننده در جلوگیری از اتلاف انرژی در دنیا پیدا نموده به طوری که این پانل ها ازنظرمیزان مقاومت در برابر آتش سوزی ، تأثیرات مخرب آب و هوای، ممانعت از آلودگی های صوتی وسرعت نصب وکاربری در شرایط مطلوب و برتری نسبت به دیگر سلزه های مشابه قرار داشته وبه همین دلیل امروزه درخواست برای استفاده از این کالا به عنوان وسیله ای ارزان ، مطمین ومقاوم جهت احداث انواع ساختمان ها تحت هر شرایط اقلیمی روز افزون گردیده است.
پانلهای استرامیت دیوارهایی هستند محکم، سبک، مقاوم در برابر گرما و آتش سوزی، مانع تبادل انرژی گرمایی و سرمای، مانع انتقال آلودگی های صوتی وبا قابلیت نصب سریع در انواع ساختمان ها.
1- استفاده از پانل های استرامیت علاوه بر زیبایی ، استحکام ، مقاومت بالا و سرعت نصب باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه ساختمان خواهد شد .
2- این پانل با وجود قطرکم عایق بی نظیر وبسیار مقاومی در مقابل صوت و حرارت می باشد.
3- این پانل با روکش پلاستر به مدت یک ساعت در برابر حرارت 1000 درجه سانتی گراد کاملأ مقاومت مینماید.
4- همچنین این پانل ها قادر اند فشاری معادل 500 کیلوگرم بر متر مربع را تحمل نماید .ترد وشکننده نیستند وخرد نمیشوند
5- هر متر مربع 20 کیلوگرم وزن دارد .
6- باضخامت 58 میلی متر وعرض آن 1.20 (ثابت)است ولی طول آن بنابر به نیاز مشتریان از1.5 متر تا 3.5 متر متغیر است
7- دارای قابلیت الاستیسیته یا خاصیت برگشت پذیری است.
8- مقاوم در برابر موریانه وحشرات موذی اند.
9- قابل استفاده به عنوان دیوارهای باربر تا ارتفاع 3.5 متر می باشند.
10- از دیگر مزایای پانل های استرامیت قابلیت اجرای هر گونه مصالح تزینی وساختمانی مثل رنگ آمیزی، نصب کاغذ دیواری، کاشی، سرامیک و... بروی آن و همچنین قابلیت برش در جهات مختلف وقابلیت چسب پذیری ، میخ کوبی ، سوراخ شدن را دارند.
11- به عنوان دیوارهای داخلی وخارجی وپوشش سقف وتخته هایی که برای قالب بندی دال های بتنی به کار می روند استفاده میشوند.
برای ساخت پانل های استرامیت از کاه آبی باید استفاده شود زیرا آنها دارای ساقه های کلفت ورطوبت لازم هستند. عدم استفاده از کاه دیمی به خاطر داشتن ساقه های کوتاه ونداشتن رطوبت کافی است.
در مرحله اول ماشین های کامباین مدرن بسته های 500 کیلویی ازکاه را آماده می کنند حال آن که در گذشته این ماشین ها قادر نبودند بیش از 13 کیلو را بسته بندی نمایند.
سپس رطوبت کاه ها توسط تستر سنجیده می شود که این رطوبت باید در رنج 12تا 18 درصد باشد .
بعد از سنجش رطوبت کاه ها به وسیله ماشینی به نام لودال که دارای چنگک است از روی زمین برداشته شده وروی نقاله گذاشته می شود وبدین وسیله کاهها وارد قسمت جدا کننده یا برکرمی شود
در این قسمت کاه ها از هم جدا شده و پف می کنند و اصطلاحأ شاد میشوند. آنگاه وارد غربال شده دانه های ریز از درشت جدا میشود.
فایل پاورپوینت 18 اسلاید
دسته بندی | پزشکی |
بازدید ها | 15 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 6994 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |
عضوی است در پشت پریتوئن به طول 20 -12 سانتیمتر
و وزن 120 - 70 گرم سر آن در اری در خلف معده به قسمت ناف طحال امتداد دارد . دارای دو بخش درون ریز و برون ریز است.
مجرای پانکراس ترشحات بخش درون ریز را در آمپول واتر دئودنوم تخلیه می کند .
دو نوع حاد ومزمن دارد .
1- سنگ صفراوی 40% مهمترین علت
2- مصرف الکل طولانی مدت 35%
3 - داروها
4 - عفونتهای ویروسی
5 - تروما (شکم)
در پانکراتیت حاد اپیتلیوم مجاری پانکراس آسیب می بیند و باعث نشت آنزیمهای پانکراس به خصوص تریپسین در بافت بینابینی شده وایجاد التهاب ونکروز می شود / پدیده خود هضمی atodigestion
1- درد شکمی حاد وشدید (علامت اصلی)
24 تا 48 ساعت پس از خوردن غذای بسیار سنگین یا الکل آغاز شده و در وسط اپی گاستر احساس می شود و با آنتی اسید خوب نمی شود
2 - تهوع و استفراغ (در پانکراتیت حاد شایع است)
3 - سفتی عضلات شکم و تندرنس شکم (نشانه پریتونیت)
4 - تب
5 - تاکیکاردی
1- افزایش غلظت آمیلاز ولیپاز
2 - سونوگرافی
3- سی تی اسکن
1- NPO و مایعات وریدی
2-NGT برای کاهش تهوع و استفراغ کاهش اتساع شکم و خازج کردن اسید
3- کنترل درد
4 - رزیم کم چرب و کم پروتِِِِِِِِِِِِِین پر کربوهیدرات ،استفاده از آنتی اسیدها
5 - قرار دادن درن در مجرای پانکراس به وسیله آندوسکوپ و تخلیه ترشحات وکاهش درد
با تخریب آهسته و پیش رونده ی سلول های پانکراس مشخص می شود.
سایر علل ( تروما ، اختلالات متابولیک و... )
درمان :
یک ارگان گلابی شکل کیسه مانند و ظرفیت صفرا . دیواره ی آن از عضله ی صاف تشکیل شده است.
عملکرد :
هنگامی که اسفنکتر اودی بسته می شود، صفرای تولید شده در کبد وارد کیسه صفرا می شود . در طی ذخیره سازی ، نسبت زیادی آب آن جذب دیواره ی کیسه ی صفرا می شود و وقتی غذا وارد دئودنوم شود کیسه صفرا منقبض و اسفنکتر اودی شل می شود و صفرا وارد روده می شود . این واکنش با واسطه ترشح هورمون کوله سیستوکینین- پانکرئوزیمین مترشحه از دیواره روده ای تسهیل می شود .
نمک های صفراوی به همراه کلسترول در امولسییفیکاسیون چربی ها درقسمت دیستال ایلئوم کمک می کنند و سپس جذب گردش خون پورت شده به کبد برمی گردند و دوباره به درون صفرا ترشح می شوند.
دسته بندی | پزشکی |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1883 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 42 |
مهمترین علامت درد و خونریزی از رکتوم است
سایر عوارض شایع این اختلالات پرولاپس ، همورئید، ترشح از مقعد، خارش ، تورم و زخم و یبوست است.
.خون قرمز روشن از رکتوم نشانه ضایعات کولون چپ یا انورکتال است
.وجود خون روی دستمال توالت به دلیل بیماری اطراف مقعد است
.خون مخلوط با مدفوع نشانه به نفع بیماری های التهابی روده است
.خونریزی قطره قطره در همورئید وجود دارد
علایم شایع
تورم (در آبسههای سطحی )
درد به هنگام لمس راست روده
تب و دیگر علایم جدیتر در مورد آبسههای عمقیتر
درد ضرباندار
درد به هنگام اجابت مزاج
یافتههاى بالینى
- آبسههاى سطحى بیشترین درد را ایجاد مىکنند که این درد با نشستن و راهرفتن مرتبط است ولى لزوماً با اجابت مزاج ارتباطى ندارد .همچنین تورم قرمزی وحساسیت درلمس قابل مشاهده است.
- آبسههاى عمقىتر ممکن است باعث سپسیس سیستمیک و درد شدید درقسمت پایین شکم وتب شوند، ولى درد موضعى آنها شدید نمی باشد.
- آبسههاى لگنى – رکتال فوقانى ممکن است باعث درد اندک یا عدم بروز هیچ نشانهاى شود و مىتوانند با درد پائین شکم و تب بدون منشاء مشخص همراه باشند.
آبسههائى که خودبهخود پاره مىشوند یا بدون برداشتن ارتباط فیستولى آنها درناژ مىگردند، تا زمانىکه علت زمینهاى از بین نرود، بهطور مکرر عود خواهند کرد.
پیشگیری
جلوی بروز یبوست را بگیرید.
از تنقیه خودداری کنید.
عوامل تشدیدکننده بیماری
* ابتلا به بیماری گوارشی
* تزریق برای درمان بواسیر داخلی
* آسیب ناشی از نوک وسیله ی «تنقیه»
* زخم ناشی از دفع پوسته ی تخم مرغ یا استخوان ماهی
* جسم خارجی
* بواسیر بیرون زده
عوارض احتمالی
احتمال ایجاد فیستول مقعدی
عود آبسه در صورت عدم درمان علت زمینهساز
تشخیص با معاینه بالینی داده میشود.
ضروریات تشخیص:
- درد ضرباندار مداوم رکتوم.
- شواهد خارجى آبسه، مانند سفتى قابل لمس و حساسیت به لمس، ممکن است وجود داشته یا نداشته باشند.
- شواهد سیستمیک عفونت.
درمان
درمان شامل بازکردن آبسه و تخلیه آن است
حین جراحی از بیحسی موضعی استفاده میشود. برای آبسههای عمقیتر در راست روده ، معمولاً از بیهوشی عمومی استفاده میشود .
زخم باپانسمان جاذب (مثل کلسیم آلگینت یا هیدروفیبر)پر می شودتا اینکه به تدریج باتشکیل بافت جدید ترمیم صورت پذیرد.
داروها:
برای عفونت ممکن است آنتیبیوتیک یا داروی ضدقارچ تجویز شود
مسهلهای نرمکننده مدفوع برای جلوگیری از یبوست
نشستن در لگن آب گرم هر 4-2 ساعت ،پس از عمل جراحی ، هر بار برای 20دقیقه در لگن یا وان حمام که ارتفاع آب گرم در آن 20-15 سانتیمتر است بنشینید.
استفاده از صفحه گرمکننده ، لامپ گرمکننده یا کمپرس گرم برای تخفیف درد موثر است .
جلوی بروز یبوست را بگیرید. در صورت احساس اجابت مزاج از آن خودداری نکنید، حتی اگر درد داشته باشید. یبوست میتواند باعث افزایش فشار روی زخم محل جراحی شود.
دستورات پزشک را در رابطه با تعویض پانسمان و تمیز نگاه داشتن محل جراحی رعایت کنید
فایل پاورپوینت 42 اسلاید
دسته بندی | بهداشت عمومی |
بازدید ها | 12 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 849 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 51 |
مـقـدمـه:
حفظ وارتقاء سطح سلامت جامعه،از جمله ضروریات هر حرکتی در برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی بوده،ودسترسی به امکانات و تسهیلات مناسب برای تأمین سلامت جسمی،روانی،
اجتماعی ومعنوی،از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسانها محسوب میگردد.
موفقیتهای چشمگیراخیردربهبود شاخصهای بهداشتی،افزایش امید به زندگی و کنترل بسیاری ازبیماری های واگیر نتیجه تلاشهای پیگیروبرنامه ریزی شده ای بوده که دراین راستا صورت گرفته است،در عین حال تغییرات عمده درسبک زندگی و نوپدیدی وبازپدیدی بعضی از بیماریها چالشهای جدیدی رابوجودآورده است.
مفهوم کلی بهداشت:
از سالها قبل در تعریف بهداشت و ایجاد تصویرروشن مناسب ومنطقی از آن اختلاف سلیقه های متفاوتی وجودداشته است،چرا که محتوای بهداشت پیوسته درحال تغییروتحول بوده است.عده ی کثیری از مردم،بهداشت را عدم ابتلا به بیماری توصیف مینمایند.این تعریف گرچه تا حدی میتواند قابل قبول باشدولی آیاواقعا تعریف جامع وقانع کننده ای است؟بطور یقین خیر،زیرا عذم ابتلابه بیماری فقط به سلامت دستگاه جسمانی بدن اطلاق میشودوسلامت روانی واجتماعی را توجیه نمیکند.
اهمیت بهداشت درکنترل بیماریها:
بیماریهابدون علت بوجود نمی آیند واگرکوشش کافی نشودتندرستی مدت زیادی دوام نمی یابدزیرا سلامت همچون جامی بلورین بسیارزیباوشکننده است ونگهداری ازآن احتیاج به مراقبت ودقت زیادی دارد.
بهداشت پوست:
پوست تمام سطح بدن رامیپوشاندوسطح پوشش آن در بزرگسالان بطور متوسط2متر مربع و وزن آن حدود3 کیلوگرم است.پوست یک سوم تمام خون جاری دربدن رادریافت میکند.پوست در حالت عادی به خودی خودمیتواند ترمیم شودوتقریبابه طورکامل در برابرآب غیرقابل نفوذاست. ضخامت پوست درنواحی مختلف بدن متفاوت است واز حدود l میلیمتر تا بیش از 4 میلیمترتغییرمیکند.پوست درکف دستهاوپاهااز نواحی دیگر ضخیمتراست ودرناحیه پلکها نازک میشود. پوست خاصیت ارتجاعی دارد هرقدرسن بالاتررودخاصیت ارتجاعی پوست کمترمیشودوچین و چروک پوست به خاطرکم شدن این خاصیت است.پوست بدن انسان نشان دهنده ی وضع سلامت بدن است زیرا رژیم غذایی بد،بدی گوارش غذاها ووجود بعضی ازمواد سمی دربدن،بررنگ وحالت پوست موثرند.
ساختمان پوست:
پوست بدن که محافظ بافتهاواندامهای داخلی است وهمه ی آنهاراپوشانیده است از یک طبقه خارجی پوششی بنام برون پوست یا بشره"Epidermis"ویک طبقه داخلی بنام پوست حقیقی یا جلد"Dermis"ساخته شده است.
1-بشره"اپیدرم":خارجی ترین طبقه پوست است واز یاخته های پوششی سنگفرشی مطبق ساخته شده است.
2-جلد:در زیر اپیدرم قرار گرفته وخیلی ضخیمتر از آن است واپیدرم را تغذیه میکند.عروق خونی ولنفاوی، اعصاب،قسمتی ازغده های عرق وچربی وپیازمودر این قسمت قرار دارند.
وظـایف پوسـت:
پوست فقط پوششی نیست که اعضاءبدن رادربربگیردبلکه وظایف دیگری هم برعهده دارد،مثلا:
پوست،وسیله ای برای کنترل وثابت نگهداشتن دمای بدن است زیرا با عرق کردن،گرمای بدن در مواقع ضروری دفع میشود.
پوست،یکی ازاعضاءدفع بشمارمی آید،زیرابه وسیله ی عرق کردن،مقداری ازموادزایدبدن نیزازراه پوست خارج میشود.
پوست،مانع خشک شدن بدن میگردد.
پوست،اولین منطقه ی دفاعی بدن را دربرابرعوامل بیماریزا تشکیل میدهد.
پوست،اشعه ماوراءبنفش راجذب میکند که درسنتزویتامینDمورد استفاده است.
پوست،به مقدارکم اکسیژن را جذب میکندو دی اکسیدکربن دفع میکند.
پوست گیرنده ی احساس های گوناگون مثل احساس لمس مطلق واحساس گرما وسرماودردوفشاراست.
بهداشت مو:
مو تمام سطح بدن به جز کف دست و پا،لبها،سطح های تا شونده ی انگشتان،سطح های پشتی بندهای انتهایی انگشتان وقسمتی ازاعضای تناسلی خارجی را می پوشاند.رشدمو در برخی نقاط بدن مانندسر،صورت،ناحیه ی و زیر بغل بیشتر است ودر بعضی قسمتهااسامی خاصی پیدا میکندمثل مژه،ابرو،ریش و...
ساختمان مو از2قسمت تشکیل شده است:ساقه وریشه.
ساقه،قسمت خارجی مواست که معمولاازسطح پوست بیرون است.
ریشه،قسمتی ازمو است که در داخل لوله ای ازاپیدرم بنام فولیکول مو قرار دارد.
در هر واحد از مو3لایه وجود دارد:لایه ی خارجی آن یا کوتیکول از سلولهای پولک مانند ساخته شده است.لایه ی میانی مو یا کورتکس ازسلولهایی تشکیل شده که حاوی دانه های رنگیزه اندورنگ مو بستگی به نوع این رنگیزه دارد.رنگ موی شما صفتی است که از طریق ارث به شمارسیده است.هروقت که سلولهای این لایه ازساختن رنگیزه باز بمانندموسفید می شود.لایه ی داخلبی مو مغز خوانده می شود.
اگر مو بریزدوبه دلیل تحلیل رفتن فولیکول،موی تازه نتواند جانشین آن شودفطاسی بوجود می آید.هیچکس هنوز علت اساس راه جلوگیری یا معالجه ی طاسی سررا به درستی نمی داند.بنظر میرسد که هورمونهای پاره ای ازغددیاارث دراین کاردخالت داشته باشند.بیشتر افراد طاس،از30سالگی به بعددجار این عارضه میگردند.در ضمن طاسی سر درمردان بیشتر از زنان است.
فایل پاورپوینت 51 اسلاید
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
بازدید ها | 9 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1749 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
تاریخچه و مناطق انتشار بیماری :
بلایت باکتریای پنبه یکی از مهمترین عوامل خسارتزای پنبه می باشد وتقریباً در تمامی مناطق پنبه خیز دنیا وجود دارد و از بیماریهای مهم پنبه در کشورهای هند ، پاکستان ، چین ،جنوب شرقی آسیا ،آمریکای جنوبی،استرالیا ، اروپا ، آفریقا ، تاجیکستان ، ترکمنستان ، آذربایجان وازبکستان می باشد .این بیماری برای اولین بار در دنیا در سال 1891توسط ژرژ آتکینسون از آلاباما گزارش شده است، که او ابتدا این بیماری را زنگ سیاه و سپس لکه زاویه ای برگ پنبه نامگذاری کرد . در ایران این بیماری در سال 1338 توسط دفتری از تالخونچه اصفهان گزارش شده است .این بیماری در استانهای شمالی تا کنون مشاهده نشده بود ولی در سال 1383 در استان گلستان گزارش شد. این بیماری به نامهای ساق سیاه پنبه ، پاسوزک ، کولی و بلایت باکتریایی پنبه نامیده می شود.
خسارت و اهمیت بیماری :
به دلیل اینکه عامل بیماری به تمام قسمتهای پنبه حمله می نماید ، خسارت بیماری در صورت شیوع بیماری زیاد خواهد بود . این بیماری سبب مرگ گیاهچه پنبه ، کاهش فتوسنتز ، کاهش توانایی گیاه در قائم نگه داشتن خود ، ریزش برگ ، قوزه و ساقه می شود . خسارت بیماری بسته به مرحله ای از رشد گیاه که مورد حمله بیمارگر قرار می گیرد ، رقم کاشت و شرایط مساعد بیماری ( باد وباران ،هوای نسبتاً گرم) در طول دوره رشد پنبه متفاوت است .
میزان خسارت بیماری در ایران توسط اداره کشاورزی قم در ارقام بومی بین 20-15 درصد ، دکتر بهداد 30-20 درصد درکمندان اصفهان و در اردکان یزد تا 80 درصد در ارقام بومی گزارش شده است . به دلیل شرایط مساعد شیوع بیماری در استانهای گلستان ومازندران جلوگیری از ورود یا شیوع بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار و برای جلوگیری از خسارت زیاد بیماری اقدامات پیشگیرانه ضروری می باشد.
عامل بیماری :
عامل بیماری بلایت باکتریایی :
Xanthomonas campestris pv. malvacearum(smith)Dowson که دارای همنامهای :
چرخه زندگی :
عامل بیماری در خاک در غیاب بقایای پنبه آلوده توان بقاء کمی دارد . اصلی ترین مایه اولیه آلودگی از بذرهای آلوده و بقایای گیاهی تأمین می شود .
در طول رشد بذر در خاک باکتریهای موجود دربذر سبب آلوده کردن کوتیلدونها شده و سبب ایجاد لکه های سبز روشن تا قهوه ای متمایل به سیاه در کوتیلدون و برگهای اولیه و همچنین در صورت مساعد بودن شرایط محیطی برای شیوع بیماری سبب بلایت گیاهچه می شود . اگر گیاهچه آلوده دوام بیاورد، آلودگی ثانویه در دیگر گیاهان و در مراحل مختلف ایجاد خواهد شد .مایه آلودگی توسط باد وباران ، آبیاری بارانی و آب آبیاری از گیاه آلوده به گیاهان سالم دیگر انتقال می یابدو سبب ایجاد آلودگیهای بعدی می شود . پاتوژن در برگها از راه روزنه ها وارد برگ می شود .باکتری عامل بیماری توسط قطرات آب ، باد و باران به تمام قسمتهای هوایی گیاه پخش شده وسبب آلودگی اندامها می شود . آلوده شدن قوزه ها در اکثر مواقع سبب آلوده شدن کرکهای روی بذر ، الیاف و سطح بذر شده و گاهی آلودگی داخلی بذر اتفاق می افتد ، که در نتیجه باکتری توسط بذر به مناطق دیگر انتقال یافته و به عنوان کانون آلودگی در آینده بروز خواهد کرد . پاتوژن قادر است در بذر و بقایای خشک شده گیاه زمستان گذرانی کرده و با کاشت پنبه و در صورت مساعد بودن شرایط بیماری ، آلودگی ایجاد خواهد شد .
علائم بیماری :
عامل بیماری قاد راست در تمام مراحل رشد گیاه و به همه قسمتهای هوایی بوته حمله نماید و علائم متفاوتی شامل بلایت گیاهچه، سیاه شدن ساقه ، لکه زاویه ای برگ و پوسیدگی قوزه را ایجاد می نماید.
اولین نشانه آلودگی باکتریایی ظاهر مومی وآبدار بافت برگ ، ساقه وقوزه آلوده است سپس بافتهای آلوده به قسمتهای نکروزه قهوه ای یا سیاه تبدیل می شوند .
اولین علائم بیماری روی کوتیلدون مشاهده می شود . در روی کوتیلدون لکه های گرد یا بیضی شکل کشیده که ابتدا سبز روشن بوده و حالت آب گزیدگی دارند و بعداً خشک شده و قهوه ای رنگ می گردند .
در روی ساقه و طوقه علائم به صورت لکه های کشیده ی قهوه ای یا سیاه دیده می شود که فقط قسمت سطحی بافت حالت آبسوخته پیدا می کند و به آوند چوبی کمتر سرایت می کند . محل طوقه باریکتر شده و گاهی در اثر وزش باد ، بوته ها می افتند. (بیشتر این علایم در نواحی که آبیاری غرقابی صورت می گیرد ،دیده می شود.)
علایم روی برگ به صورت لکه های آبسوخته که در زاویه ی بین رگبرگهای کوچک محدود می شوند، ظاهرمی شود که ابتدا به رنگ سبز تیره بوده سپس سیاه رنگ شده ،دراطراف قسمتهای نکروزه شده ، کلروز به وجود می آید ، البته در برگهای اولیه لکه ها در اکثر موارد زاویه دار نبوده و گرد یا بیضی شکل می باشند ، آلودگیهای زیاد سبب ریزش برگ میشود. علاوه برعلائم فوق در برگها ، موقعی که لکه ها در اطراف رگبرگ اصلی تجمع پیدا کرده و با هم جمع شوند و این در حالی باشد که نقاط پراکنده در برگ مشاهده شود ، این گونه علائم را به نام بلایت رگبرگ می نامند.
در ارقام بسیار مستعد ، قسمتهای نکروزه شده در امتداد رگبرگهای بزرگ برگ و روی ساقه ها ممکن است قهوه ای متمایل به سیاه تا سیاه شوند و اغلب با قشری از لعاب و سلولهای باکتریایی خشک پوسیده می شوند.
همین لکه ها روی قوزه هم دیده می شود و باعث آلودگی بذر و فساد الیاف وهمچنین ریزش قوزه های جوان می گردند .
محل مورد حمله درساقه، برگ و قوزه در ابتدا مرطوب بوده و همراه با ترشحات زرد رنگ(حاوی سلول باکتری) می باشد، در مراحل پیشرفت بیماری لکه ها خشک و چروکیده می شود.عامل بیماری گاهی باعث سیاه شدن دمبرگ نیز میگردد،بیماری ازطریق دمبرگ به رگبرگ اصلی برگ نفوذ و آن را سیاه میکند .
فایل پاورپوینت 29 اسلاید
دسته بندی | صنایع غذایی |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 476 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 46 |
مقدمه
حفاظت از مواد غذایی از زمان تولید تا هنگام مصرف امر بسیار مهمی است. عواملی بسیاری باعث از بین رفتن ارزش مواد غذایی می شوند که از مهمترین آنها می توان به فساد میکروبی، تغییر ساختار مولکولی، از دست دادن برخی خواص مهم مانند ویتامین و ... اشاره کرد. معمولاً عواملی که باعث رشد میکرواوگانیسمها در یک محصول بعد از تولید می شوند عبارتند از:
1- سطح پایین بهداشت در فرآیند تولید
2- تاخیر بین تولید و بسته بندی
3- دما انبارش
4- نوع ماده بسته بندی
5- حجم گاز آزاد درون بسته بندی
6- نوع و ترکیبات گازهای درون بسته بندی
7- درصد اکسیژن
ساده ترین روش برای محافظت از مواد غذایی بسته بندی آن است. معمولاً بسته بندی از مواد غذایی در مقابل نفوذ عوامل خارجی و همچنین فرار خواص داخلی آن محافظت می نماید. وجود هوا درون بسته می تواند باعث فساد ماده داخل آن شود. به این لحاظ تخلیه هوا و یا تزریق گازهای بی اثر درون بسته ماده غذایی راه حل مناسبی برای مقابله با رشد باکتری ها بدون از دست رفتن خواص، تازگی و شادابی محصول است.
عمدتاً در ایران از بسته بندی معمولی یا روش تخلیه هوا (Vacuum Packaging) استفاده می شود. ولی در چند سال اخیر با توجه به پیشرفت روشهای بسته بندی و استفاده از شیوه های نوین و مطابق با استانداردهای جهانی استفاده از اتمسفر اصلاح شده رو به گسترش است.
تاریخچه
در دهه 1930 میلادی وقتی سبزیجات و میوه ها توسط کشتی جابجا می شد از گاز غلیظ CO2 برای بالا بردن زمان ماندگاری استفاده گردید. کشور انگلستان به عنوان اولین کشور از سیستم اتمسفر اصلاح شده (Modified atmosphere) برای محافظت از گوشت خوک و ماهی استفاده کرد. از آن زمان به بعد استفاده از این روش با توجه به افزایش نیاز، گسترش یافت.
معرفی اتمسفر اصلاح شده MAP
مفهوم اتمسفر اصلاح شده ( Modified atmosphere packaging ) برای کالاهای بسته بندی شده، شامل فضای اتمسفر اصلاح شده یک فرآورده غذایی توسط خلا، فشار گاز یا تراوایی کنترل شده بسته است که بدی وسیله فعالیت های شیمیایی، آنزیمی و میکروبی کنترل می شود به طوری که از خطرات مهمی که ممکن است اتفاق بیافتد، اجتناب و یا کاسته می شود.
به عبارت دیگر بسته بندی به روش MAP به معنی وارد کردن اتمسفر در یک پاکت (یا بسته) ماده غذایی با ترکیب خاص دی اکسید کربن، نیتروژن و اکسیژن می باشد.
این روش نگهداری کیفیت تازه فراورده های غذایی را بدون عملیات حرارتی و شیمیایی به کار رفته توسط تکنیک های نگهداری قابل رقابت مانند کنسرو کردن، فریز کردن، خشک کردن و فرایندهای دیگر میسر
می کند. تکنیکهای MAP در حال حاضر در محدوده وسیعی از غذاهای تازه یا سرد شده شامل غذاهای نیم پخته، ماکیان و ماهی، پاستای تازه، میوه و سبزیجات و اخیرا قهوه، چای، غذاهای آماده و فرآورده های نانوایی استفاده می شود.
مزایای بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده
سیستم بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده دارا مزایای ذیل است :
1- طولانی کردن ماندگاری با حفظ خواص کیفی مطلوب
2- پایین آوردن میزان ضایعات و فساد
3- تازه نگه داشتن محصول بدون استفاده از مواد نگه دارنده یا پرتو دهی
4- برداشت محصول تازه در سطوح رسیدگی مورد نظر برای مصرف کننده
5- کاهش هزینه های حمل و نقل از طریق فراهم کردن زمان انبارداری افزوده
6- فراهم نمودن محصولات برش خورده آماده مصرف
7- صرفه جویی در مصرف انرژی (مانند عدم استفاده از فرآیندهای حرارتی و برودتی)
مقایسه ماندگاری ها
استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده علاوه بر
حفظ خواص کیفی ماده، باعث افزایش مدت
ماندگاری نیز می شود. در جدول ذیل به
مقایسه ای از زمان
ماندگاری محصولات مختلف بین
حالت معمولی و حالتی که با اتمسفر
اصلاح شده محافظت شده اند آمده است:
در یک تحقیق عملی دکتر اروجعلیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده در بسته بندی پنیر، زمان ماندگاری آن را از 3 ماه به 9 ماه افزایش داد. در این طرح هوای داخل بسته بندی پنیر خارج شده و ترکیبی از گازهای ازت، اکسیژن و هیدروژن تحت فشار خاصی به داخل بسته بندی پنیر تزریق می شود و سپس درب آن بسته می شود. به این صورت پنیر مورد نظر درون بسته تحت اتمسفر اصلاح شده نگهداری می شود. با توجه به اینکه مدت کم ماندگاری پنیر در حال حاضر مشکلاتی را در راه صادرات این محصول ایجاد کرده است، از سیستم بسته بندی اتمسفر اصلاح شده می توان برای بسته بندی محصولاتی از جمله خامه، ماست، کره و ... استفاده کرد.
در یک تحقیق عملی دکتر اروجعلیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده در بسته بندی پنیر، زمان ماندگاری آن را از 3 ماه به 9 ماه افزایش داد. در این طرح هوای داخل بسته بندی پنیر خارج شده و ترکیبی از گازهای ازت، اکسیژن و هیدروژن تحت فشار خاصی به داخل بسته بندی پنیر تزریق می شود و سپس درب آن بسته می شود. به این صورت پنیر مورد نظر درون بسته تحت اتمسفر اصلاح شده نگهداری می شود. با توجه به اینکه مدت کم ماندگاری پنیر در حال حاضر مشکلاتی را در راه صادرات این محصول ایجاد کرده است، از سیستم بسته بندی اتمسفر اصلاح شده می توان برای بسته بندی محصولاتی از جمله خامه، ماست، کره و ... استفاده کرد.
تحقیقات انجام شده برای استفاده از قابلیتهای روش اتمسفر اصلاح شده فقط به منابع نباتی محدود نشده است. آقای دکتر کامکار، آقای دکتر رضایی مجاز و آقای دکتر پژند از دانشگاه تهران تحقیقات مبسوطی را روی تاثیر این روش بر گوشت تازه و گوشت سرد انجام داده اند. نتایج بدست آمده نشان داده است که نهایت قابلیت نگهداری گوشت های نگهداری شده در دمای 3 درجه سانتیگراد در بسته بندی معمولی تا 6 روز، در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده با نسبت 80%N2+%20Co2 تا 9 روز و در بسته بندی مسفر اصلاح شده با نسبت های 60%N2+%40Co2 و %50N2+%50Co2 تا 15 روز است.مطالعات زیادی نیز بر تاثیر MAP بر میکروبیولوژی مواد غذایی دریایی صورت گرفته که بصورت تجارتی سیستم MAP در نگهداری ماهی استفاده می شود که مدت نگهداری ماهی را حدود دو برابر در دمای ۲-۰ درجه افزایش می دهد. محصولات ماهی را به نسبت حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ازت و ۲۰% اکسیژن و ۳۰%دی اکسید کربن بسته بندی می کنند.
خانم مهندس پروین شرایعی با همکاری دکتر محمدرضا کوشکی از دانشگاه تربیت مدرس توانستند مدت ماندگاری قارچها(آگاریکوس بیسپوروس) را که معمولا 1 الی 3 روز در درجه حرارت پایین میباشد با استفاده از بستهبندی تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده نسبت به روش معمولی افزایش دهند. بستهبندی قارچها تحت اتمسفر اصلاح شده با مخلوط گازی 10 درصد اکسیژن + 5 درصد دیاکسیدکربن + 85 درصد نیتروژن تاثیر فوق العاده ای را بر روی خصوصیات کیفی قارچها درصد رطوبت ، درصد کاهش وزن، رنگ ، درصد پروتئین، میزان گلوکز، تعداد کل میکروبهای زنده و کپک و مخمر نسبت به روش بستهبندی معمولی گذاشته است.
فایل پاورپوینت 46 اسلاید
دسته بندی | بازاریابی و امور مالی |
بازدید ها | 9 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 696 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
یک نام،اصطلاح،علامت،سمبل یا طرح و یا ترکیبی از آنهاکه قصد آن مشخص کردن کالاو خدمات یک فروشنده و یا گروهی از فروشنده ها و نیز تفاوت گذاری بین آنها میان سایر رقباست.
به طور کلی برند ها به چهار دسته تقسیم می شوند :
۱- برند انفرادی :
یک شرکت ممکن است بر اساس سیاستی تصمیم بگیرد.برندهای مشخصی را برای هر یک از محصولات خود اقتباس کند .
۲- برند فامیلی :
برنده های فامیلی به یک سر ی از محصولات خاص محدود می شود.اصطلاح برند فامیلی رجوع می کند به یک نام تجاری Brand Name که یک شرکت برای یک سری از محصولاتش اقتباس می کند.
۳- برند شرکتی :
ما ممکن است براس همه محصولات اسم شرکت کننده یا تولید کننده را بگذاریم.وقتی یک شرکت تولید کننده محصولات متعددی می باشد این نوع برند شرکتی استفاده می شود. برای مثال نساجی تاتا ( نساجی مازندران ) محصولات مهندسی ، شیمیایی و غیره.
۴- ترکیبی از همه:
خصوصیات یک برند خوب:
۱- برند می بایست چیزی از هدف تولید محصول ،کیفیت آن،منافع آن،استفاه های آن و طرز عمل آنو غیره پیشنهاد کند.
۲- برند باید ساده ،کوتاه و دارای تلفظ ساده بوده و به خاطر سپردن آن آسان باشد. برای مثال ،لوکس، ژیلت ،بی بی سی ،نایک ،مگی،بیک، و …
۳- برند باید به سادگی تبلیغ و شناسایی شود
۴- برند باید بخشی از یک حالت و طبیعت دائمی باشد
۵- برند باید ساده و شفاف و جذاب باشد
۶- باید قابل ثبت و حمایت حقوقی باشد
۷- باید مشخص و دقیق باشد
۸- باید دارای صدای لذت بخش درهنگامی که آن را می شنوید باشد.
۹- باید اقتصادی بوده و قابل تولید مجددو تکثیر باشد.
۱۰- باید اصل باشد ( غیر تقلیدی)
۱۱- نباید به چندین گونه تلفظ شود
۱۲- نباید تهاجمی (به کسی یا چیزی)و یا اهانت آمیز باشد
۱۳- باید تصویر خوبی ایجاد کند
۱۴- نباید قدیمی و کهنه باشد
برای مثال:
پپسی- سونی- بنز- دیزل- نایک- – ناسیونال- ولوو- ال جی ـ اچ پی – ژیلت– بنز- بیک-بی ام و- کوکا کولا …
سرفصل ها:
- معرفی علامت تجاری
- مدیریت علامت تجاری
- ویژگی های یک علامت تجاری خوب
- مزایای ثبت جهانی علامت تجاری
- علائمی که قابلیت ثبت شدن دارند
- دامنه محافظت از علامت تجاری
- ارزش سازی علامت تجاری در فضای تجارت ایران
- موافقتنامه و پروتکل مادرید
فایل پاورپوینت 20 اسلاید
دسته بندی | جغرافیا |
بازدید ها | 11 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 380 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
یکی از تلاشهای عمده بشر تامین آب و ذخیره سازی آن در بخشی از مناطقی است که به هر دلیلی تمامی یا بخشی از سال فاقد آب است.
کوه های بلند آهکی (به خصوص کارستی) واقع در مناطقی با تابستانهای گرم خشک و زمستانهای پر برف در اواخر فصل بهار تا اواسط تابستان علوفه نسبتاً زیادی را در اختیار دامداران می گذارند.
در صورتی که در همین فصول در این مناطق آب مورد نیاز برای انسان و دام در اختیار نیست.
روشهای مختلفی جهت ذخیره سازی برف و یخ جهت تامین آب برای هنگام کم آبی ابداع شده اند.
شهرهای بزرگ واقع در پایکوه ها و دشتهای با تابستانهای گرم نیاز به برف و یخ داشته اند. یکی از راههای تهیه و نگهداری یخ تکنیک یخچالها بوده است.
یکی از شیوه ها ، جمع آوری و انباشت برف در کوهها( درز و شکافها ، شیله ها و آبکندها)و پوشاندن و نگهداری آن برای تابستان بوده است. برفندیل و برفچال اساساًهمین پدیده است.
تاریخچه
برف اندیل(معادل برفچال)
تعریف:یعنی پوشاندن روی برف با خار و خاشاک و علف و گون و حتی نایلون برای جلوگیری از ذوب سریع آن بر اثر تابش آفتاب.
برفندیل یک پدیده زیبای طبیعی است که انباشت برف در برخی از آن ها تا چند متر می رسد. برفندیل (Barfandil) به یخچال طبیعی کوچک و به عبارتی محل انباشت برف در مناطق کوهستانی اطلاق می شود.
مانند برفند یل های کوه علی کل در دهستان هزار مسجد
منطقه شاوست در میانکوه درگز
قدمگاه کوه های نورانی
و برفندیلهای گلول در شمال شیروان، که این برفندیلها در دامنه های پشت به آفتاب مشرف به مرز ایران و ترکمنستان قرار دارند.
برخی از این برفند یلها در فرازی بیش از 2500 متر هم قرار دارد که شکل یخچالهای طبیعی را به خود گرفته اند مانند قدمگاه و دربندی که در همه سال می پاید، اما آنهایی که در کوههای با ارتفاع کمتر از 2500 متر واقع هستند تا نیمه و گاه تا پایان تابستان می مانند.
این پدیده تقریبا در تمام منطقه جنب حاره ای با تابستان های خشک و بخصوص در نواحی کارستی که با کمبود آب روبروست شناخته شده است.
فایل پاورپوینت 27 اسلاید